שמירת היריון לאחר 2 ניתוחים לפרוסקופיים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/03/2018 | 15:01 | מאת: אנונימית

שלום, קצת היסטוריה עלי: אני בת 33 ויש לי אסטמה. היריון ראשונה- לידה בניתוח קיסרי בשל לידת עכוז. היריון שני- בחודש שלישי החלו דימומים ונאלצתי לשכב ולנוח עד הלידה. לידה טבעית. היריון שלישי- לפני כשנה עברתי ניתוח לכריתת חצוצרה בעקבות היריון חוץ רחמי. כתוצאה מכך לאחר שנה של נסיונות כושלים להיכנס להיריון, נאלצתי לעבור טיפולי ivf. לאחר הפריה ראשונה נקלטתי. היריון רביעי- בשבוע 7 עברתי ניתוח לפרוסקופי בשל תסביב שחלתי: תסביב מלא מצד ימין ותסביב חלקי מצד שמאל. כיום, כחודש אחרי הניתוח עדיין יש לי כאבים לרוב בצד ימין, ובבטן התחתונה. רק כשאני שוכבת הכאבים עוברים. אני עובדת במרחק של כ 55 קמ מהבית, ונוסעת באמצעות 2 אוטובוסים לכיוון. העבודה היא משרדית ולרוב בישיבה אך לחוצה מאוד. אחרי שלושה שבועות מהניתוח חזרתי לעבודה ואחרי יומיים הרופאה שלחה אותי לנוח בבית, כי הכאבים המשיכו להיות חזקים. האם לדעתך לאור המפורט, יש לי סיבה מוצדקת לבקש שמירת היריון? סליחה על האורך ותודה מראש על התשובה.

14/03/2018 | 22:50 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. אני מבין שאת בהריון די צעיר - טרימסטר 1. לדבר על שמירת הריון לאורך כל הריון מוקדם. נראה לי עכשיו את צירכה מנוחה ובהמשך לשקול שמירת הריון או זמנית או עד הלידה. תרגישי טוב.

מנהלי פורום הריון ולידה