אולטרסאונד גדילת עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/07/2017 | 21:06 | מאת: זהבית

ערב טוב אני בת 39 בשבוע 29 להריון היום הייתי בהערכת משקל הבודקת מסרה לי שיש לי 1. ריבוי מי שפיר 234מ"מ 2. ראש העובר גדול לגיל ההריון hc 303 מ"מ מתאים לשבוע 33.4 3. אגן כליה שמאלי 9.6 מ"מ נכנסתי לראות ברשת לגבי האגן המורחב... עשיתי את כל הבדיקות הדרושות בזמן הכל תקין לחלוטין. עשיתי ב.דם מי שפיר שגם יצאה תקינה. אם צריך נתונים מהבדיקות הקודמות אתן מה שתבקש. מה אומר כל זה? אני דיי בלחץ. מה ההשלכות של הכלייה? רשום ברשת על תסמונת דאון שלא נדע מחר הרופא המטפל שלי יהיה בקליניקה כדי לדבר איתו אבל מה עושים עם ממצאים כאלה? תודה

24/07/2017 | 02:53 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. 1. 234 מ"מ זה ממש לא ריבוי מי שפיר. לא ברור לי למה אמרו לך שמדובר בריבוי מי שפיר. אני מווקה שרופא המטפל הסביר לך את זה 2.היקף הראש 303 מ"מ זה מעל הנורמה ודורש יעוץ גנטי וסקירת מערכות מכוונת למוח לשלול מום מוחי. 3. אגן כליה מורחב נחשב מעל 7 מ"מ וזה נכון נחשב סימן רך לתסמונת דאון, אך זה ממש לא אומר את זה. רק סימן הזה (י עוד כמה) וגודל עד 10 מ"מ לא דורש בירור נוסף. מעל 10 מ"מ כן צריך יעוץ נפרולוג ילדים ויעוץ גנטי על מנת להחליט על דיקור מי שפיר אשר יכול לשלול תסמונת גנטית לעובר. אם נסכם את הכול ביחד אז אני חושב שמומלץ לך להרחיב בירור כולל סקירת מערכות מכוונת למוח, אקו לב עוברי, יעוץ גנטי ובירור סרולוגיה למחלות ויראליות. בברכה, ד"ר קוסטין מחלקת נשים ויולדות בית חולים יצחר שמיר (אסף הרופא לשעבר)

מנהלי פורום הריון ולידה