עקצוצים בפה

דיון מתוך פורום  פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy

24/08/2013 | 01:45 | מאת: משה

לפני כ4 חודשים אחרי קיום יחסים עם בת זוג חדשה התחילו עקצוצים/גירודים/תחושת נימול חזקים מאוד בפה, בלשון, בשפתיים ובחלל הפה במשך כשבוע ונפסקו, לא היו שום פצעים בפה או בשפתיים. לפני כחודש וחצי התחילו שוב העקצוצים בחלל הפה והופיע פצע קטן מאוד בשפתיים , הפצע עבר מהר אבל העקצוצים עדיין קיימים ומופיעים מספר פעמים ביום. מבדיקה PCR שעשיתי לפני חודש התגלה וירוס ההרפס HSV-1 (הוירוס לא היה קיים אצלי לפני חצי שנה כאשר עשיתי את אותה הבדיקה וכנראה שנדבקתי מבת הזוג החדשה) אין שום עיוותים בפנים. השאלות שלי : 1 האם ייתכן שהתחושות שאני מרגיש כבר למעלה מחודש וחצי (עקצוצים וגרד בחלל הפה מספר פעמים ביום) נובעים מהתסמינים של המחלה פאציאליס /בלס פאלסי? 2. אם כן , כיצד ניתן לאבחן זאת ומהו הטיפול המומלץ אם כך ? בתודה רבה, משה

משה שלום רב, בתשובה לשאלותיך: התסמינים של גרד אינם בד"כ קשורים לפציאליס, עם זאת, לא ניתן לשלול לחולטין לחץ על העצב מכיוון שהינך מרגיש עקצוצים. לגבי איבחון עלךתייעץ עם רופא א.א.ג. או נוירולוג. כמו כן עליך לקבל טיפול אנטי ויראלי כמקובל, בברכת בריאות טובה אפרת

מנהל פורום פאציאליס ובלס פאלסי - Facialis and Bells Palsy