תחושות מוזרות בגוף ובראש

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

14/01/2014 | 21:50 | מאת: איתן

שלום רב, אני זקוק לעזרתיכם. לפני חודשיים וחצי התחיל לי כיווצי שרירים מתחת לעין ימין טיק. לאחר מכן זה עבר למצח ואז גם לעין השניה. לאחר מכן היה לילה אחד שהיה לי זרמים בכל הגוף ובקושי ישנתי. יום למחורת הלכתי למרפאה. היה לי לחץ דם גבוה 180/100. לאחר מכן הופניתי לרופא משפחה לביצוע מספר בדיקות. במקביל הרגשתי דפיקות לב בכל הגוף. דפיקות שגורמות לגוף לזוז יחד עימו. רעד בידיים וברגליים. התכווצויות שרירים בלתי רצוניות בכל מיני מקומות בגוף. והרגשה של זרמים בגוף ובראש. בנוסף יש לי תחושה מוזרה כאשר אני עוצם את העיניים ומנסה לישון, אני מרגיש כאילו העיניים זזות ולפעמים אני מרגיש כאילו הכל זז לאט יוצר זה קורה רק שאני עוצם את העיניים. אני מרגיש לחץ ברקות. בחילות מדי פעם. אני לא מרגיש את כל התופעות ביחד בכל רגע נתון. יש ימים שזה פחות מורגש ויש ימים שזה יותר. עשיתי את הבדיקות הבאות: אקג- תקין אולטרה סאונד לב, כליות ועורק ראשי- תקין בדיקות דם- תקין איסוף שתן 24 שעות-תקין הולטר לב- תקין שתי ניורולוגים שונים- תקין בלוטת התריס-תקין לחץ דם - כבר תקופה תקין לפני חודש רופאת המשפחה שלחה אותי לפסיכיאטר. שם אובחן שיש צורך בטיפול פסיכולוגי והמליצה לי על רמוטיב, מסרה שמדובר במתח ולחץ. התחלתי את הטיפול הפסיכולוגי לפני חודש ואת הרמוטיב רק מהיום. כל הרופאים אמרו לי שמדובר במתח/לחץ/חרדה וזה הסיבה למה שאני מרגיש. בנוסף אני רוצה להדגיש כי התופעות התחילו חודש אחרי שהתקבלתיי לעבודה חדשה. בנוסף אני מרגיש החמרה כאשר אני נתון תחת לחץ. אך גם בלי לחץ אני מרגיש את התופעות. אני בן 25, סטודנט ועובד במשרת סטודנט. הדבר מציק לי מאוד ומקשה עלי לתפקד. 1.רציתי לדעת האם הדברים שציינתי יכולים להיגרר כתוצאה מחרדה/לחץ/מתח או שיש גורם ביולוגי שיכול לגרום לכך? 2. האם זה תופעה של עייפות יצרת הכליה - דבר שנגרם עקב לחץ ומתח מתמשך? 3. מה אני יכול לעשות כדי להקל על הסימפטומים?

איתן 1.הסימפטומים שאתה מתאר אכן עלולים בהסתברות גבוהה לנבוע ממתח ולחץ נפשיים. כיון שעברת כבר מגוון בדיקות רפואיות כולל פסיכיאטריות, נראה שזו בעייתך וחדל מלהטריד עצמך במציאת סיבות ביולוגיות אפשריות. 2.אני לא רופא אלא דר לפסיכולוגיה ולכן אני גם לא מכיר התסמונת שציינת. אף נראה לי שטעית בציון שמה המדוייק ?! 3. במקביל לטיפול הפסיכולוגי ולרוב כחלק ממנו נסה ללמוד ולתרגל טכניקות של הרפייה עצמית ( ראה באתר של דר ברוך אליצור) וכן אפשר גם להסתייע בשילוב היפנוזה בטיפול.

14/08/2018 | 22:53 | מאת: עומר

היי איתן תןכל ליצור איתי קשר?

16/11/2022 | 23:32 | מאת: אבי

סתם רעיון תבדוק עיניין טרשת נפוצה תבקש בדיקות לשלו תרגיש טוב

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה