מעבר מציפראלקס לוסטרול או סימבולטה

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

11/12/2019 | 19:37 | מאת: גלעד

שלום רב, ד"ר שלום , אני בן 50 מטופל בציפרלקס 13 שנים עקב התקפי חרדה/פאניקה קשים במשך תקופה ארוכה מאוד. התקפי החרדה פסקו התפקוד תקין אך בכל מהלך התקופה עדיין יש סטרס ברמות שונות בהתאם ללחצים חיצוניים חוסר שקט ובעיות בשינה שמאוד מפריעים. המינון 10 מ"ג או 15 מ"ג הכי טוב לי נעשה ניסיון לעלות המינון ל 20 מ"ג ללא הטבה והשינה פחות טובה . לפני הציפראלקס היה ניסיון 6 חודשים עם סרוקסט ( תופעות השמנה ועצבנות יתר ). * האם מומליץ לנסות להחליף ללוסטרול (קראתי שלוסטרול יותר מרגיעה) ? האם ממלוץ לעבור SNRI ובמידה וכן לאיזה מהן הכי מתאימה לחרדות ?

גלעד, הפורום אליו פנית הוא "פסיכולוגי" וגם אני- מנהלו- ד"ר לפסיכולוגיה קלינית ולא רפואי או פסיכאטרי. לכן איננו עוסקים ולא מורשים לייעץ בעניין תרופות. מאידך, לא ציינת האם אתה מקבל או קיבלת טיפול פסיכולוגי כלשהו, כמתבקש ואפילו מתחייב לאור הסימפטומים שאתה מתאר. לרוב, טיפול פסיכולוגי מתאים עשוי לייתר את הצורך בתרופות או לפחות לצמצם את ההזדקקות להן. ד"ר מאיר נעמן > 054-754-9898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה