בבקשה עצה טובה לסיטואציה שלי

דיון מתוך פורום  התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה

02/11/2018 | 13:55 | מאת: עצה טובה

שלום רב סובלת מחרדות כ8 חודשים. ב3 חודשים אחרונים נוטלת תרופות מסוג ssri. לא מינון גבוה. הייתי באמת בכל מיני טיפולים פסיכולוגיים אצל הטובים ביותר פרטיים קיבלתי המון הכוונות עצות יכולה לכתוב ספר. הכל בראש מובן. החרדות עוד מציפות. זה לא מתבטא אצלי ברעד או דפיקות לב אלא תחושת להילחם ולברוח מופיע. כמו זרמים בגוף שיוצרים מתח פחד באמת פתאם בבית בחוץ . אני גם כשהמצב מגיע נשארת בסיטואציה לא בורחת לא מחפשת מפלט גם אם יש לי חולשה ותחושה לא נעימה נשארת בכל מצב. גם מודעת בראש באותו רגע שזו חרדה ואין מה לדאוג. הבעיה שהמצב הפיסי משגע אותי. אין מנוחה. זה לא כל היום יש הרבה רגעי נחת אבל גם הרבה מהמתואר. מדיטציות דמיון מודרך מנטרות פסיכולוג מומחה שעזר הכל הכל ניסיתי ואני גם לא כל יום יכולה לעשות הרפיות ולהתעסק בזה חשוב לי לחיות מה שנקרא נורמלי. ברור שיש דברים מתחת לפני השטח שצצים ואין לי מושג מה בדיוק לוחץ על כל החרדה הזו. זה משגע אותי מבפנים מצד שני יש לי מודעות גדולה לא מפחדת מהפחד בראש אבל פיסית זה מאד מאד קשה. וברור לי שהפיסי הוא נפשי. אני שואלת למה זה מופיע?מה עליי לעשות?.. האם יש משהו לדעתך שעוד אפשר לעשות . בראש אני הכי מבינה הכל שהכל תקין למה נגוף מסרב להקשיב?:)אני אפילו רושמת בחיוך אבל מחפשת מי שיעזור לי לצאת מהסבל..זה באמת סבל..

עצה טובה עצתי שאני מקוה שתהיה לפחות "טובה למדי", היא : לשנות את תפיסתך האנושית, אך בעייתית במצבך, לפיה "גם לא כל יום יכולה לעשות הרפיות ולהתעסק בזה. חשוב לי לחיות מה שנקרא נורמלי". היכולת להרפות עצמנו, במצבים של מתח ולחץ היא "נורמלית",חיונית ולפעמים קריטית. כדי לשפר את המיומנות הטיבעית הזו חשוב להתאמן בה לא רק מידי יום, אלא אף מספר פעמים ביום, עד שתופנם ותהפוך למעין "טבע שני". כללית, הייתי ממליץ גם שתיפני לפסיכולוג קליני, שמטפל גם בהיפנוזה. ד"ר מאיר נעמן> 054-7549898

מנהל פורום התמודדות עם מתח, לחץ וחרדה