דלקת חניכיים בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/06/2000 | 14:02 | מאת: תמר

נודע לי על מאמרים הקושרים בין דלקת חניכיים בהריון לבין לידה מוקדמת. שאלותי: 1. האם יש קשר בין השניים? 2. כיצד אדע אם אני סובלת מדלקת חניכיים? 3. מהו הטיפול המוצע לדלקת חניכיים?

12/06/2000 | 23:08 | מאת: ד"ר גרינבאום

לאחרונה התפרסמו מחקרים המראים שנשים הסובלות מדלקות חניכיים בתקופת ההריון חשופות לסכנה של לידת פגים. מנגנון ההשפעה לא נהיר לפי שעה יתכן והגורם הבקטריאלי משפיע או שהדלקות מעוררות הפרשת פרוסטגלנדינים המעוררים התכווצויות ברחם . כך או כך מומלץ לנשים להיבדק לפני הריון מתוכנן ע"י רופא השיניים המשפחתי , כדי לטפל במחלות חניכיים מבעוד מועד . הטיפול במחלות חניכיים הוא היגיינה אוראלית קפדנית בשילוב עם סילוק פקטורים חושפים כגון אבנית שחזורים לקויים ובמידה ויש כיסים (התנתקויות של החניכיים והרקמות התומכות מן השיניים כתוצאה מדלקת) נעשה נסיון לסלקם בדרך סמיכירורגית או כירורגית . במחלות חניכיים מתקדמות מטפלים מומחים לפריודונטיה (פריודונטים).

מנהל פורום רפואת שיניים