הקשר בין התקפי לב למחלות חניכיים .

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/06/2000 | 00:20 | מאת: דנה

אבא שלי הוא בעיצומו של טיפול בחניכיים שכולל ניתוחי חניכיים וגרידת חניכיים אצל פריודונט ידוע. לפני כשלושה שבועות יומיים לאחר ניתוח לסילוק כיסי חניכיים קיבל אבא אוטם בליבו והיה מאושפז כשבועיים במחלקות טיפול נמרץ ופנימית . האם לא יתכן שהאוטם נגרם מהניתוח בחניכיים (לקראת הניתוח הופסק הטיפול בקרטיה משך שבוע)? הפריודונט טוען שאין כל קשר . האם עליו להימנע בינתיים מניתוחי חניכיים נוספים או שהוא יכול להמשיך בטיפול החניכיים כרגיל ?

11/06/2000 | 01:06 | מאת: ד"ר גרינבאום

רנה היקרה. הקשר בין מחלות חניכיים למחלות לב ידוע ממחקרים שנעשו לאחרונה אך לא כקשר סיבתי בין שתי המחלות אלא ששתיהן באות במקביל ונגרמות מגורמים הפוגעים בזרימת הדם בכלי דם קטנים בעורקים הכליליים וכנראה שגם בכלי הדם המספקים חמצן ומזון לחניכיים. יתכן גם שהגורם של טרשת העורקים גורם לכלי הדם בחניכיים לאוטמים קטנים המקשים על אספקת דם לחניכיים המודלקות ולכן ההחמרה במצב חניכיים בחולי לב . הפסקת הטיפול בקרטיה הוא כורח המציאות בעת ניתוח חניכיים לדעת רבים מן העוסקים בפעולות כירורגיות בפה , לשם מניעת דימומים לא נשלטים בעת הניתוח. יתכן שעצם הפסקת הקרטיה אשר אמור למנוע היווצרות קרישים בכלי הדם ביחד עם היצרות כלי-הדם מהמתח שאביך היה בו לקראת הניתוח, תרמה מעט להווצרות האוטם , אך זה לא יכול היה להיצפות מראש כיוון שאביך היה אדם פחות או יותר בריא עד לאוטם כפי שאני מסיק . מכאן אנסה להקיש לגבי המשך ניתוחי החניכיים שלדעתי מומלץ לדחותם ולהסתפק בטיפול שמרני עד לצינטור של הלב של אבא שלך ובירור מלא שאין חסימות בכלי דם כליליים אחרים והרחבתם במידת הצורך. במידה ויש צורך לנתח את חניכיו בעתיד יש להתייעץ עם הקרדיולוג המטפל באביך ולשקול פרהמדיקציה מתאימה להרגעה ואולי דיון על הפסקת הטיפול בקרטיה שיתכן ולא יופסק . כמו כן יתכן שאביך יאושפז למעקב בעיצה אחת עם הקרדיולוג לפני ניתוח החניכיים הבא ולאחריו כדי למנוע סיבוכים .

15/06/2000 | 08:32 | מאת: ד"ר רוזנוסר רונן

דנה שלום! אין לבצע טיפולי שיניים אלקטיביים ,כולל גם ניתוחי חניכיים בפרט רק שנה אחרי אוטם שריר הלב. הסיבה: תדירות התקפי הלב במהלך השנה הראשונה לאחר התקף הלב הראשון הוא גבוה ביותר ולכן נהוג לדחות כל טיפול היכול לגרום להישנות התופעה עד שנה מהפעם הראשונה!!!!! הייתי ממליץ לפריודונט שלך,מכובד ככל שיהיה,לא לפקפק בנתונים הידועים ולכבד עקרונות רפואיים בסיסיים. אני בטוח שהוא יודע זאת טוב ממני.

מנהל פורום רפואת שיניים