בצקת בחניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

06/06/2002 | 20:18 | מאת: נגה

עברתי לפני כשבוע עקירה כירורגית של שן בינה תחתונה . נוצרה לי התקשות של בשר וכנראה גם בצקת בין השיניים ללחי הפנימית שגורמת למוגבלות בתנועה ובפתיחת הלסת . כיצד נפתרים מזה ?

07/06/2002 | 00:44 | מאת: ד"ר גרינבאום

נגה שלום. טוב תעשי אם תקבעי תור לרופא שעקר את השן שייבדוק לאור רישומיו הרפואיים מה עשה בעת העקירה שיכול להתקשות בין הלחי למקום העקירה . זה יכול להיות רקמת חניכיים בולטת עם עצם עקב העקירה . זה גם יכול להיות שטף דם פנימי מתחת לרקמת החניכיים ורירית הפה . שני המקרים דורשים מעקב ובמידת הצורך טיפול אנטיביוטי ואו גרוד הרקמה הקשה . ההחלטה בהתאם לממצאיו של הרופא שטיפל כך . לא נותר לי אלא לאחל לך בריאות ואריכות ימים .

מנהל פורום רפואת שיניים