משך זמן הכאב לאחר סתימה עמוקה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/03/2002 | 20:29 | מאת: גלי

לפני כשבוע רופא השיניים שלי עשה לי סתימה עמוקה בטענה שאם אפשר להציל את השן ולו לחצי שנה זה עדיף. בכל אופן הוא עשה לי סתימה עמוקה ובביקורי האחרון הוא טען שהכאב יכול להמשך עד חודש מיום הסתימה. מה שמעניין אותי זה אם נכון להציל את השן אפילו אם זה לחצי שנה למרות שזו שן מס' 26 או 27 ולא לעשות כתר כבר מהיום? ושאלתי השנייה היא אם נכון הדבר שהכאב יכול להמשך עד חודש מיום הסתימה? כמו כן הוא בחר בטענה שעדיף סתימה אפורה על סתימה לבנה מכיוון שהיא זולה יותר והיא מחזיקה בדיוק כמו הלבנה. בתודה מראש גלי

12/03/2002 | 21:16 | מאת: ד"ר גרינבאום

גלי שלום. אין פרק זמן מוגדר לרגישות לאחר שתזור עמוק נהוג להמתין שבועיים ולראות אם יש שיפור ברגישות . אם הרגישות מתגברת לא בטוח שצריכים להרכיב עליה כתר ייתכן ומדובר בנקודה מיקרוסקופית מעט גבוהה משאר השיניים שנובעת מהשחזור וגורמת לכאב .הטיפול במקרה זה הוא ליטוש בלבד והרגיעה חוזרת לקדמותה. זה גם אפשרי שנותרה נקודה גלוייה בדנטין של השן שמילוייה יפתור חלק מבעיות רגישות . ייתכן שמדובר בדלקת במוך השן שהפתרון שלה טיפול שורש . בקיצור פני לרופא/ה שלך אשר יבדקו את המצב ויחליטו על האבחנה ולאיזה טיפול אם בכלל היא מובילה .

13/03/2002 | 01:41 | מאת: גלי

דר' גרינבאום שלום! תודה רבה על התייחסותך, לקחתי את צילום הטיפול להתייעצות עם רופא נוסף שטען כי הסתימה אינה טובה ורגישות היתר נובעת מחדירה של אוכל. בנוסף הרופא איתו התייעצתי הבחין בדלקת חניכיים הנמצא באיזור בו ישנו כתר בפי (דבר שהרופא הנוחכי לא הבחין בו). שילמתי בעבור הטיפולים בפי מראש ורציתי לדעת אם ישנה דרך לקבל את כספי בחזרה משום שאיני מרוצה מהטיפול של הרופא הנוכחי. בתודה מראש גלי

מנהל פורום רפואת שיניים