נפיחות במקום של שן בינה וכאבי גרון

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/05/2016 | 19:17 | מאת: גלי

אני בת 19, לפני יומיים הופיעו אצלי נפיחות משמעותית בבשר שאחרי השן אחרונה בלסת התחתונה משמאל, שכוללת טיפוס של הבשר על השן האחרונה ומלווה בכאבים חזקים ורגישות של המקום. (באזור בו אמורה לצמוח שן בינה) אתמול התחילו גם כאבי גרון חזקים בעיקר בצד שמאל וכשהבטתי לתוך הגרון עם פנס הבחנתי בפצעים שנראים כמו יבלות או אפטות בכל הצד השמאלי של הגרון. יש קשר בין הדברים? ממה זה יכול לקרות?

סביר להניח שאת סובלת מפריקורוניטיס שזאת דלקת של החניכיים מסביב לשן הבינה כתוצאה מכך יש גם התנפחות של בלוטת לימפה מתחת ללבת שמתבטאת בכאב גרון נסי לשטוף 3 פעמים ביום עם מי פה CORSODYL טגשי בהקשם לרופא שיניים לאבחנה וטיפול

מנהל פורום רפואת שיניים