כאבי שיניים לא מוסברים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/11/2014 | 22:54 | מאת: דן

שלום מקווה שתוכלו לתת כיוון לבעיה. אני בן 33, בריא בדרך כלל. לפני כשנתיים התיחלו לי כאבים עמומים מצד ימין למטה. במקום הייתה שן בינה כלואה ועברתי עקירה כירורגית לפני כשנה וחצי. הכל החלים אך הכאבים עדיין הופיעו מדי פעם, לא משהו שהטריד אותי יותר מדי. פניתי לרופא שיניים בקופת חולים שלי ונאמר לי שיש לי 2 סתימות עמוקות (שן 46,47 אם אני זוכר נכון, 2 שיניים אחרונות) וכדאי להחיף אותם, החלפתי. זה היה לפני כשנה. הכאבים לא עברו, היה חשד לגבי שן אחרונה והומלץ לעבור טיפול שורש, עשיתי, אחרי הטיפול שורש עשו השחזה וכתר ללא הרדמה ולא כאב לי כלל, זה היה לפני כמה שבועות. הכאבים אחרי הטיפול עברו השן כבר לא רגישה, אך הכאבים הכללים עדיין שם ומרגיש שזה מקרין גם למעלה, ואפלו התחזקו. הרופא לא מצחיל לאתר את מקור הכאב, אין שום ממצאים בצילום, אין דלקות, אין רגישות לחום/קור/לחץ אוויר, אין דלקת חניכיים. פשוט כאב שתמיד שם. לפי דברי הרופא, אין ממש מה לעשות עם זה. רציתי לשאול מה כן אפשר לעשות בנושא, ממה יכול הכאב לנבוע, לאן כדאי לפנות?

ראשית הייתי נבדק על ידי רופא נוסף ומסתייע בצילומי סטטוס. אם רופא נוסף לא יעלה על שום סיבה אפשרית לכאב הייתי פונה לנוירולוג לבדיקה

מנהל פורום רפואת שיניים