מכתשית יבשה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

19/11/2012 | 17:23 | מאת: יעל

לאחר עקירת שתי שיני בינה שאחת מהן כלואה אני סובלת כאב כבר חודש. האבחנה מכתשית יבשה. בינתיים נין לי אוגמנטין ובשבוע הבא יש לי תור על מנת לפתוח שוב ולנקות. יתכן שהאוגמנטין יעזור ולא יצטרכו לפתוח? אם לא, למה האוגמנטין?

קיימים שני טיפולים קלסיים למכתשית יבשה: 1 הרדמת המקום וגירוד אזור העקירה כדי לנקות וליצור דימום שיביא לריפוי 2 החדרת פתיל של גזה טבולה ביודופורם + חומר בשם ALVOGYL לשיקולו של הרופא המטפל אני במקרה כזה לא נותן אנטיביוטיקה, אבל אולי במקרה הספציפי שלך היתה לכך סיבה

27/12/2012 | 18:53 | מאת: אודי

היי .. סבלתי ממכתשית יבשה , קראתי במיליון פורומים למה זה קרה ואיך לטפל בזה .. אני בכל מקרה ממליץ בחום רב על הטיפול הטבעי הבא : קונים שמן ציפורן (Clove Oil ) אפשר למצוא לפי דעתי בכל בית מרקחת טבעי .. שמים 2 טיפות בכלי קטן , מוסיפים חצי כפית שמן זית , מערבבים , שמים על גזה , שמים ישר על הנקודה הכואבת 2 דקות , זה מוריד את הכאבים בשניות !! באמת שניסיתי הכל , כבר שבועיים של סבל .. זה ממש הציל אותי .. וזה אחרי 2 בדיקות ו2 טיפולים לתיקון אצל רופא השיניים .. בהצלחה

13/05/2017 | 11:59 | מאת: שיר

זה נכון.. שמן ציפורן באמת עוזר, לי רופא שיניים סתם את האיזור עם משהו שמכיל בתוכו ציפורן ולא הורגשו כאבים

08/01/2019 | 07:42 | מאת: טלי

ותוך כמה זמן זה עבר? אני כבר שבוע עם כאבים איומים הרופאה טיפלה בי פעמיים וזה לא עזר ולא הרגיע בכלל

אוגמנטין לא יעזור במקרה של מכתשית יבשה. הפתרון הוא או לשים במכתשית תרופה בשם alveogyl, או להרדים ולבצע גרידה של המקום.

מנהל פורום רפואת שיניים