רווח בין השיניים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

12/10/2009 | 09:54 | מאת: ורד

אני בת 22 ומעוניינת ליישר רוח בין 2 השיניים קדמיות. שאלתי היא האם הרכבת גשר קבוע חיצוני או פנימי מעלים את הסיכוי להופעת לעששת?

14/10/2009 | 11:37 | מאת: ד"ר גרינבאום

ורד שלום . התשובה היא שהצמדת סמכים לשיניים מצד השפה או מצד החך וגם בשיטת אינויסליין בה אנו מכניסים לפה סדים שקופים המהוים מלכודות לשיירי מזון ופלאק , יכולה להגביר את הנטיה לעששת ומצריכה היגיינה קפדנית יותר מצד המטופל וייתכן שקיבוע פרוביזיונאלי יידרש ע"מ למנוע רלפס למשך שנים ובמקרה קיצוני שכיסוי השיניים בכתרים מולחמים אחד לשני ע"מ להנציח את הסגירה של המרווח עשויים היטב אמנם יתכן שפלאק דנטלי יצטבר במקום יותר מכרגיל אך עם היגיינה קפדנית ומעקב צמוד ע"י הצוות רופא מטפל ושיננית יימנע נזק עששתי עתידי .

מנהל פורום רפואת שיניים