שן שבורה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/09/2006 | 21:10 | מאת: תותי

שלום, בני בן השנה ושמונה נפל לפני חודשיים כמעט ונשברה לו השן הקידמית. בימים האחרונים שמנו לב שהשן מבפנים קיבלה גוון ירקרק. האם זה אומר שהעצב נפגע? ואם כן מה צריך לעשות, האם חייבים לעקור? תודה.

08/09/2006 | 20:51 | מאת: דר. צביקה רוזנבלום

יתכן שהעצב נפגע,אך הגישה המקובלת היא לא לבצע שום טיפול כל עוד אין נפיחות או כאבים.כמובן שאני אומר את הדברים על תקן של מסירת מידע כללי,והדבר לא מהווה תחליף לבדיקת אצל רופא שיניים. תרגישו טוב !

11/09/2006 | 08:44 | מאת: ד"ר גרינבאום

תותי שלום. הנוהל הצפוי מלמקרה כזה הוא לפנות לרופא השיניים המשפחתי רצוי לפדודונט לבדוקמה קרה קלינית וגם רנטגנית לאחר חבלה בשיניים קדמיות .מן הסתם רופא השיניים הבודק יתעד ויבקר את המצב של השיניים הפגועות (השבורה והסמוכות לה .במקרה של פגיעה בשיניים המעורבת בניידות ושינוי עמדה של שיניים יש חשיבות לסקירת צילום פריאפיקלי מקומי של השן לוודא שאין שברים בשן או בשינים הסמוכות או פגיעות מכניות או דלקתיות בשיניים המתפתחות מעל לשורש השן החבולה וכBASE LINE להשוואה בבדיקות הבאות ובביקורות תכופות עד לסיום הפתחות הלסתות וצמיחת השיניים הקבועות ובקיעתן לפה בשלום. חבלה בשיני חזית בתינוק יכולה להיות תמימה אך גם יכולות להיות לה השלכות התפתחותיות ורחבות יותר .אין לזלזל בנפילת תינוק ופגיעה בשיניו הקדמיות !. גם מבחינה ביטוחית יש חשיבות רבה לבדיקה ולצילום רנטגן כזה .אני בטוח שאם תבדקו בפוליסת הביטוח הביתית שלכם תמצאו שתאונות בית אולי מכוסות וישחשיבות לתיעוד ולסיפול הסיסטמתי עד לסיומו עם או בלי עירוב הביטוח.

מנהל פורום רפואת שיניים