דלקות חניכיים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

11/02/2000 | 21:07 | מאת: דפנה

בהמשך לשאלה ששאלתי על בעיות החניכיים שיש לי, האם יש קשר בין דלקות חניכיים לבין נטילת תרופה נגד אפילפסיה בשם "טגרטול"? שמעתי על כך בעבר, אך לא ממישהו מקצועי. הייתי רוצה לדעת גם על ענין זה. תודה

12/02/2000 | 22:00 | מאת: ד"ר גרינבאום

דפנה היקרה ! התגובה לטגרטול שהיא תרופה המונעת התקפים אפילפטיים מתונים היא לעיתים התנפחות החניכיים בשל התרבות של רקמת חיבור ובהשפעת נוכחות פלאק נוצרת גם דלקת חניכיים שעשויה להיות משולבת עם התפיחות של החניכיים ולהיראות מאוד לא אסטטי .יחד עם זה מעמיקים הכיסים של החניכיים (כיסים מדומים שסיבתם נפיחות ולאו דווקא התנתקות של החניכיים מן השן).במקרים קשים מבצעים ניתוחי חניכיים על מנת להחזיר להן את צורתן האנטומית או לחלופין מוצאי תרופה אחרת נגד אפילפסיה שאין לה תופעות לוואי כאלה.

12/02/2000 | 23:22 | מאת: תיקווה

האם כאשר אני הולכת לרופא השיניים שלי ונבדקת על ידו והוא מחליט לעשת לי סתימה פה וסתימה שם , עלי לחתום על הסכמה לטיפול תחילה או די בפתיחת הפה והסכמה להכניס לפי את המקדחה כדי לסמל שאני מסכימה לטיפולים שהרופא מצא לנכון לבצע ? או שחתימתי על הצ'ק מהווה הסכמה מדעת ? מה צריך הרופא להסביר לי על הסכנות בטיפול לפני תחילת ביצועו? האם עליו להראות לי את צילומי הרנטגן שצילם ? או את הסימונים שסימן בתיק שלי ?

מנהל פורום רפואת שיניים