מעבר נוזלים ןאוויר מחלל הפה לאף לאחר עקירת שן בינה עליונה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

21/07/2020 | 12:32 | מאת: אבירם

שלום, לפני כשבוע עברתי עקירת שן בינה עליונה ותחתונה בצד השמאלי של הפה. הכאבים בשיניים די עברו וחלל הפה החלים אבל לאחרונה התחלתי לשים לב שבזמן שאני מגרגר מיים בפה הנוזלים עוברים מחלל הפה אל האף. בנוסף החלו לי כאבי ראש חזקים באזור שמתחת לעיין השמאלית. אני מניח שמדובר בסוג של פריצת סינוס. דיווחתי על כך לרופא שיניים שביצע את העקירה והוא טען שזה לא יכול להיות אבל קבע לי תור לבדיקה. יש לציין שאני מרגיש חור בחניכיים כאשר אני נוגע עם הלשון ואף מרגיש אוויר זורם כאשר אני מדבר. מה הטיפול האפשרי שהוא יכול להעניק לי ? האם הבעיה ניתנת לטיפול במסגרת רופא השיניים או רופא אף אוזן גרון ? עד כמה אני צריך להיות מודאג ?

ארעה פריצה לסינוס. יש לפנות בהקדם לכירורג פה ולסת כדי שיסגור את הפירצה.

מנהל פורום רפואת שיניים