עקירה כירורגית של שן כלואה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

05/07/2020 | 11:17 | מאת: אופיר

עברתי בשלישי האחרון עקירה לשן בינה כלואה. עכשיו נאמר לי שהתאוששות לוקחת כמה ימים אך מעבר לזה שנפוח לי מאוד, אני בקושי מרגישה את התפרים בפה אלא יותר את הכוויות שבחיך ואני בקושי מצליחה לפתוח את הלסתות עקב כך. ממש מרגיש שהחיך נדבק לשיניים - יש מה לעשות עם זה למרות שאני שותה המון? דבר שני- יש לי תחושה מוזרה בצד של העיקרה בלשון. יכול להיות שזה ישתנה כשהנפיחות תרד? או שזה אומר שהיתה פגיעה בעצב? ומה הדד ליין שבו אני אמורה לשקול לחזור שוב לרופא כשהנפיחות והכאב לא חולפים? אני סיימתי אתמול את האנטיביוטיקה. תודה ויום טובב

כנראה שיש פגיעה קלה בעצב הלשון. רצוי להתחיל בהקדם בלקיחת סטרואידים. נא לפנות ללא דיחוי לרופא המטפל

05/07/2020 | 12:08 | מאת: אופיר

במידה והעקירה נעשתה בבית חולים? נשלחתי מטעם כללית למי לפנות? וךא כדאח לתץ לזה עוד כמה ימים? אני חוששת שהתחושה מטעה בגלל כל הטיפול והטראומה לאזור

05/07/2020 | 12:09 | מאת: אופיר

** לא כדאי לתת לזה עוד כמה ימים

אם את רוצה להמתין אז יש לקחת אדוויל שלוש פעמים ביום למדך שלושה ימים

05/07/2020 | 14:05 | מאת: אופיר

אבל האם זנ בזדר שהפה נפוח וכאוב כמעא כמו ביום הראשון ושאי אפשר לפתוח את הלסת? מה הצפי לעקירה שכזו?

מנהל פורום רפואת שיניים