טיפול שורש לשן טוחנת

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

02/02/2020 | 14:57 | מאת: חן

לפני חודש וחצי עברתי עקירה של שן בינה וסתימה עמוקה של השן הטוחנת שצמודה לה. שבוע לאחר מכן חשתי ברגישות ולאחר מכן כאבים בשן הטוחנת. לאחר בדיקה נוספת אצל הרופא הוסבר לי שיש לבצע טיפול שורש. בטיפול הראשון הרופא ניקה את השורש וסגר בצמר גפן (בשל דלקת שראה). בטיפול לאחר ביצע פתיחה של השורש ושם סתימה זמנית. בטיפול האחרון ביצע צילום עקב טענות של כאבים בשן ומצא שיש דלקת בשורש השן והביא לי מרשם לאנטיביוטיקהלמשך 5 ימים. היום אני 4 ימים עם אנטיביוטיקה ופתאום אזור החניכיים היכן שבוצעה העקירה של שן הבינה(שהיתה סמוכה לטוחנת המדוברת) התנפחו. האם יש קשר בין שני המקרים? האם יש משהו שמומלץ לעשות עד הטיפול הבא (עוד שלושה ימים)? והאם מומלץ לבצע טיפול שורש עם דלקת בשן/חניכיים? תודה רבה

יש לבצע צילום באזור העקירה כדי לראות שלא נשארה שארית שורש או רסיס עצם. ניתןצלהמשיך בטיפול השורש במצב הקיים

02/02/2020 | 17:52 | מאת: חן

האם זה נכון להמשיך טיפול שורש אם יש דלקת בחניכיים / בשורש השן המטופלת?

אין שום מניעה

04/02/2020 | 11:14 | מאת: חן

תודה רבה (:

מנהל פורום רפואת שיניים