טיפול שורש בשן עם סדק

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

13/01/2020 | 17:37 | מאת: רוית

עשיתי טיפול שורש אצל מומחה שראה שיש סדק בשן הוא בדק את הסדק וקבע שניתן להציל את השן ושהסדק לא עמוק. עשה מבנה זמני ואכלתי על השן היה לי ממש נוח. עשיתי מבנה קבוע אצל רופא אחר בינתים ללא כתר זמני טיפול שלא היה לי נעים. ולאחר שבועיים יש לי רגישות לחץ וקצת כאב בלעיסה אני נמנעת לאכול דברים שהם טיפה קשים בשן. פניתי למומחה שורש שיבדוק הוא עשה צילום ובדק את החניכיים. הוא בדק את החניכיים וגילה רגישות. לי זה מרגיש קצת יותר רציני, השאלה אם יכל להיות שיש פגיעה בסדק , ואיך ניתן לדעת כי בצילום לא ניתן לראות את הסדק. איך ניתן לקבוע לחלוטין? האם ייתכן שטיפול של מבנה קבוע יכל לפגוע בסדק? את הבעיה התחלתי להרגיש לאחר שבועיים מהטיפול.

מקור הכאב יכול להיות מהתפשטות הסדק מעצם הלעיסה על השן, או בזמן בנית המבנה הקבוע.אבחנה של סדק קשה לעיתים.השתדלי להימנע מלעיסת מזון קשה על השן

מנהל פורום רפואת שיניים