כאבים חזקים בשן בינה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

07/08/2019 | 21:32 | מאת: שני

שלום רב, מיום חמישי אני עם דלקת בגרון ובשן בינה הימנית, ביום ראשון כשהחמיר לי הלכתי לרופאת משפחה שהביאה לי צפוויט פורטה 500 מ"ג 3 פעמים ביום ל10 ימים. כנראה שיש לי רגישות לדאלצין ולכן הביאה לי את האנטיביוטיקה הנ"ל. לאחר מספר ימים חזר תוצאות המשטח שיצא שלילי אך כעת המצב התהפך ובצד שמאל יש לי כאבי תופת בשן בינה שממש לא מאפשרים לי לפתוח את הפה. הופנתי לרופא אא"ג לשלילת אבצס בשקד ולטענתו אין אבצס בשקד (לא יודעת איך הצליח לראות משהו כי לא הצלחתי לפתוח את הפה) אבל טען כי יש לי אבצס בשן בינה שיש לנקזו והפנה אותי למיון. במיון הכירוג פה ולסת טען שאין לי אבצס בשן בינה שצריך לנקזו ושכל הכאבים מקורם בשקד והוסיף לי אנטיביוטיקה של פלג'יל 2 כדורים, 3 פעמים בשבוע. שאלתי היא כזאת: האם זה הכרחי להוסיף את הפלג'יל? האם ייתכן מצב שהוא פיספס את האבצס למרות שביצע צילום פנורמי? לטענתו יש לי וירוס ויראלי בשקד שאינו מצריך אנטיביוטיקה אך הוא מוסיף לי אנטיביוטיקה בעקבות הדלקת בשן בינה. האם כדאי לחזור לרופא אא"ג? תודה מראש!

הפלאג'יל נועד לתת כיסוי אנטי פיטריאטי. נסי לבצע שטיפות עם מי פה corsodyl שלוש פעמים ליום

מנהל פורום רפואת שיניים