כיתור שן טוחנת שבוצע בה טיפול שורש בילדות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

27/06/2019 | 15:03 | מאת: אביתר

שלום רב, אני בן 29 ובהיותי בן 11 עברתי טיפול שורש בשן טוחנת עם סתימת אמלגם נרחבת, לא הותקן כתר כמובן. (יש מעט מאד חומר מהשן המקורית שמקיף אותה) 18 שנה עברו מאז, ונכון להיום אין שום בעיות עם השן. רופא השיניים שלי הציע לי לכתר אותה בכל זאת כדי למנוע את שבירתה. שאלתי היא האם כדאי לכתר שן כזאת כעבור 18 שנה? בכזה מצב, האם יש צורך לסלק את סתימת האמלגם הישנה בכדי להתקין מבנה? האם קיים סיכון משמעותי להרס השן במהלך הטיפול? שאלה נוספת: נחשפתי לאביזר דנטלי שנקרא סילונית, שמנקה את את החללים שבין השיניים בעזרת זרם דק של מים בלחץ חזק. האם האביזר הזה מומלץ וניתן להשתמש בו לניקוי השיניים מספר פעמים ביום? (לאחר ארוחה)

מומלץ מאד לבצע בשן מבנה וכתר כדי למנוע שבירה שלה. סילונית היא אביזר טוב לניקוי ולא יגרם שום נזק

29/06/2019 | 17:22 | מאת: אביתר

תודה רבה. האם כדי להתקין כתר על השן חייבים לסלק את האמלגם? הכוונה במבנה היא בורג מצופה בחומר מילוי?

מוציאים את הסתימה הקודמת ומבצעים מבנה שכולל בורג עם חומר מילוי חדש

מנהל פורום רפואת שיניים