דחיית טיפולים וסתימות במרפאה שיניים בהסבר שזה "עדיין לא חמור מדי"

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

29/04/2019 | 21:22 | מאת: מישהו

שלום וברכה, 1. הייתי במרפאת שיניים אחרת לפני שנתיים בערך בה נאמר לי שמומלץ לי לבצע עקירה כירוגית לשן בינה מסוימת מכוון שהיא צומחת בצורה שיכולה להתחכך עם שן אחרת ולפגוע הבאה, ביצעתי גם צילום פנורמי או/ו סיטי לשם כך, יצא שלאחר מכן עברתי קופה ולעומת זאת הרופא שם אמר שאין צורך כל עוד לא כואב לי יומיומי. 2. היתי כבר כמה פעמים אצל רופא השיניים במשך השנה האחרונה, כל פעמיים מוצג בפניי שיש לי חורים בין השיניים, אבל בגלל שהם עדיין "לא חמורים" אז לא צריך לבצע סתימה , דבר שנראה לי תמוהה מכוון שלמיטב ידעתי סתימה אמור להיות מניעה של התפתחות החורים ופגיעה. (נראה כאילו בקופה החדשה, נמצא בה כבר יותר משנה, מנסים לחסוך השתתפות עצמית) אני מניח שמשתי הדברים שתוארו יכולה לצמוח רק תועלת וכדאי לבצעם. הדברים נראים לי תמוהיים ויוצא ששנתיים מרגע שהמליצו לי על העקירה למשל, היא לא בוצעה לבסוף מכוון שעברתי קופה. אשמח שתחווה את דעתך, ותוכל להאיר את הנושא ולהסביר מה כדאי לעשות?

שן בינה תחתונה, שצומחת בהטיה קדימה, מהווה בעיה פוטנציאלית היות וכאשר נתקע אוכל בינה לבין השן שלפניה, עלולה להיווצר שם עששת שתפגע בשתי השיניים, ועל כן ברוב המקרים אנחנו ממליצים על עקירת שן הבינה. לגבי החורים בין השיניים,תלוי אם הם באמת מזעריים ועד כמה אתה מקפיד על היגיינת הפה ועל ביקורת תקופתיות.

מנהל פורום רפואת שיניים