עקירת שן טוחנת ונפיחות

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

01/04/2019 | 22:55 | מאת: אלי

לפני כשבועיים הלסת התחתונה התנפחה, בוצע צילום ונמצא שיש דלקת שמקורה בשן 47 - טוחנת. קיבלתי טיפול למשך 7-8 ימים אוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום. ביום ה 10 - בוצעה עקירה כירורגית של השן וגם בוצע תפר. לאחר מכן הלסת שוב קיבלה נפיחות, דלקת ושוב קיבלתי אוגמנטין פעמיים ביום למשך 5 ימים. היום כשאני מסתכל לתוך הפה אני רואה שהאזור הפנימי של החניכיים (הכיס מתחת לשן 46 ) נראה כאילו הלחיים חוברו לחניכיים. בסופו של דבר אין סימטריה בין צד ימין לצד שמאל בתוך הפה בכל מה שקשור למרווח בין הלחיים הפנימיים לחניכיים. האם זה מצב תקין או שמא יש כאן "תקלה" שבה נתפר הלחיים אל החניכיים?... היש מה לעשות? האם זו הייתה הסיבה להתנפחות לאחר העקירה. נכון להיום ניתן למשש את הלסת מבחוץ ומורגש כאילו יש "גוש".

ללא בדיקה לא ניתן להבין את המצב בעכשווי בגלל הספק ובגלל הנפיחות, רצוי ללכת לביקורת

מנהל פורום רפואת שיניים