סדק בשורש מומלץ עקירה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

14/11/2018 | 11:14 | מאת: אומן

שלום רב יצא אצלי לפני כחודש פצע בחניכיים מעל השן. ופצע עדיין לא עבר. עשו לי צילום ובצילום כנירא יש סדק בשורש מעל שן שיש עליו כתר. השן עצמו לא כואב לי בכלל. יש לי בעיה של שחיקת שיניים ואני משתמשת בסיד. האם אפשר למנוע את הלחץ שנוצר על השיניים עקב הלחיצה החזקה בלילה אולי יש טיפולים אחרים נורא מפחיד אותי שעוד שיניים יפגעו למרות הסיד. וגם חשוב לי לדעת האם חייבים לעשות עקירת שן ואם לאחר חצי שינה אפשר לשים שתל עם בורג בתוך חניכיים תודה מראש

מרגע שיש סדק בשורש רצוי לעקור מהר ככל האפשר כדי למזער את הנזק לעצם. אחרי מספר חודשים מהעקירה אפשר יהיה לעשות עקירה. בד"כ סד לילה הוא הפתרון היחיד לשחיקה והידוק שיניים

15/11/2018 | 11:14 | מאת: אומן

שלום תודה על תשובתך אם יש ספק בסדק האם בדיקת מיקרוסקופ תעזור לוודא אם זה סדק? ואם יש כתר חייבים קודם להסיר כדי לבדוק? במידה ולא סדק טיפול שורש אמור לפתור בעיה של הפצע המוגלתי מעל השן? תודה

15/11/2018 | 20:06 | מאת: אומן

שלום אודה לתגובתך לשאלתי תודה

מנהל פורום רפואת שיניים