כאבים ממקור לא ידוע-עזרה

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

04/10/2018 | 18:54 | מאת: קרן

לפני כחודש עשיתי סתימה בצד ימין למעלה בשן האחת לפני אחרונה. החור היה גדול ובוצעה סתימה רגילה לבנה. לאחר כשיתיים כשהרדמה פגה התחילו לי כאבי תופת בשן, בחיים לא קרה לי לפני. מאז ובמשך שבועיים המשיכו לי הכאבים בשן , רגישות רבה לקור וכאבים בעיקר לאחר אכילה. הפסקתי לאכול על צד ימין וקבעתי בחזרה תור לרופאה. בבדיקה לא נמצא שום דבר חריג, הרופאה שלא מצאה סיבה לכאב אמרה שככל הנראה זה תגובה לסתימה הגדולה וזה אמור לעבור תוך כמה ימים. עברו עוד שבועיים מאז והכאבים החמירו ואף עברו ללמטה כך שכל צג ימין כואב. הפסקתי לאכול על צד ימין, יש עדין רגישות לקור וכאבי תופת שמגיעים כהתקף אחד ביום, לרוב שמתי לב שזה בערב, פעם אחת אפילו העיר משינה, בשבועיים האחרונים אני חיה על משכך כאבים שזה הדבר היחיד שעוזר לי. חזרתי אתמול לרופאת שיניים שמאוד הופתעה שעדיין כואב לי, נעשתה שוב בדיקה, צילום וכמה בדיקות של קור וכו ולא נמצא כלום, נשלחתי לצילום פנורמי מעמיק יותר וגם שם לא נמצא כלום. הוחלט על פתיחה של הסתימה לראות את המצב , לא נמצא כלום, היא שמה חומר מבודד וסתימה זמנית. היא אמרה שהיא לא רואה שצריך טיפול שורש. ושכשיו שבודדנו את השן נראה מה מקור הכאב, שאם מפסיק לכאוב לי זה מהשן הזו ואם ממשיך לכאוב זה ממקור אחר. הכאבים חזרו אתמול בערב מיד לאחר שפגה ההרדמה וחזרו שוב היום. ברקע ( לא יודעת אם קשור) - סובלת מנעילת שיניים בלילה, שחיקת שיניים, קליקים חזקים בלסתות. מה ניתן לעשות? אני אובדת עצות מה מקור הבעיה ולמה לא נמצא כלום, מיואשת מהכאבים הנוראיים שלא פוסקים. אשמח לכל עזרה שהיא , רעיון או כיוון מה לעשות תודה רבה

כאבים מהסוג הזה יכולים לנבוע ממספר מקורות: 1 פגיעה כל שהיא בעצב של השן 2 כאב מקרין משן אחרת 3 הידוק שיניים 4 נאורלגיה של עצבי ההפנים האבחנה לפעמים קשה. לפעמים מומלץ לפנות לרופא נוסף כדי לקבל חוות דעת נוספת

מנהל פורום רפואת שיניים