חור בשן עם כתר חדש לפני 3 שנים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים

18/07/2017 | 12:44 | מאת: ורדית

שלום רב, לפני 3 שנים החלפתי 4 כתרים ישנים : שן אחת בודדת ו3 שיניים צמודות שהיו כל אחת עם כתר נפרד לגשר. בצילום נשך הרופא רואה חורים בשיניים הללו. האם ייתכן דבר כזה??? להבנתי כל כתר מונח על שן שעברה טיפול שורש ונחשבת לשן "מתה". טענת הרופא שאני לא טיפלתי כראוי . ביקש שאביא צילום סטטוס מקביליות וכך יוכל לדעת איך לטפל. אציין שכל חצי שנה מתייצבת אצל השיננית ומקפידה על צחצוח וחוט דנטלי כל יום. חוות דעת רופא שיניים אחר טוען שהכתרים לא מודבקים היטב ויש רווח. אשמח לתשובה תודה מראש.

בכל שן שנמצאת בפה תיתכן עששת, גם אם השן עברה טיפול שורש כתרים חייבים להתאים במדויק לשיניים עליהם הם יושבים כשהכתר לא יושב נכון גם צחצוח וגם שיננית לא יצילו את השן

23/07/2017 | 14:14 | מאת: ורדית

תודה על המענה , להבנתי הסיבה היחידה לעששת בשן עם כתר היא שהכתר אינו יושב היטב . וכיצד ניתן לראות זאת ? האם בצילום סטטוס מקביליות?

ניתן לראות ישירות או במישוש או בצילום נשך

מנהל פורום רפואת שיניים