איך לצמצם מחשיפה למתכות רעילות?

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

12/02/2016 | 08:39 | מאת: מתן

יש כללי אצבע איך להימנע ממוצרי מתכת שמכילים מתכות רעילות כמו ניקל,קדמיום, נחושת ? למשל במוצרים סיניים מאיביי? לפי מראה? מקור המוצר? והאם אין שום סכנה במגע ממושך עם פלדת אלחלד?

אין כללי אצבע כאשר מדובר בבריאות. יש דרכים לצמצם חשיפה. אין דרך להמנע באופן מוחלט, אך גם לא נדרש. הגוף שלנו יכול להתמודד עם כמות מוגבלת של חומרים. צריכה מופרזת של תוספי תזונה המכילים מתכות. גם באכילה ללא כלים של דגים, בשר יש חשיפה. אין דרך להמנע באופן מוחלט. ניקל וקדמיום לא אמורים להיות בכלל בכלים ובמזון. קדמיום בדרך כלל לא נמצא בכלי אוכל. ניקל עלול להיות בכמות קטנה. ניקל גם יהיה לדוגמא בידיות של דלתות ואביזרי בית. להמנע משימוש בכלים שעשויים לדוגמא מאלומיניום, משימוש במגע ישיר חם עם נייר אלומיניום, מכלים שמגיעים ממקורות מפוקפקים. לקנות מסין לא אומר בהכרח שהדברים מזוהמים במתכות. אם המחיר נמוך מאוד והכלים יפים מאוד מבחינת צבעים, יש מקום לבדוק הרכב מדוייק. אם הוא לא זמין להמנע מרכישה לשימוש לאוכל חם, אפילו אם המחיר והעיצוב מפתים. תמיד קיימת חשיפה אולי בכמות קטנטנה אך קיימת חשיפה. כלי אל-חלד, נרוסטה וכדומה, הכמויות המופרשות אפסיות. עדין יש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות