מיטת ילדים חדשה ריח חזק

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

15/09/2020 | 09:39 | מאת: הדס

שלום קנינו מיטת ילדים בחברה מוכרת מאוד לרהיטי ילדים - מיטה מעץ אורן ויש לה ריח נורא חזק! היא כבר שבוע מאווררת בלי מזרון ועדין לא עובר הריח לא ניתן לישון בחדר. איך ניתן לדעת אם לא מדובר בחומרים רעילים?בחברה טוענים שזה ריח של רהיט חדש וזה יעבור עם הזמן אבל אנחנו חוששים ולא שמים את הילדים בחדר כי הריח ממש חזק! תודה

זה ריח של רהיט חדש. רק, זה לא עונה לשאלה שלך. כן משתחררים חומרים שחלקם לא הכי בריאים לנשימה. בהתחלה, כאשר הרהיט חדש, יש שחרור מוגבר של חומרים, לאחר מכן זה יפחת. אבל תמיד יש שחרור של חומרים מסוכנים מכל הרהיטים ומהרבה חפצים שיש לכם בבית. לכן, ההנחיה של משרד הבריאות היא לאוורר את הבתים, כך שחומרים שמשתחררים לא יצטברו ויגרמו לפגיעות בריאותיות. בשלב זה, אם אוורור לא מספיק, תעבירו למקום ששם הרהיט יכול לשחרר החומרים בלי שיציק לכם. כאשר הריח יפחת תשתמשו ברהיט. חשוב תמיד להמשיך להקפיד לאוורר את כל הבית כמה שאפשר.

16/09/2020 | 19:10 | מאת: הדס

תודה רבה- האם זה יכול לקחת כמה שבועות? יש דרך לעזור לריח להתנדף?ראינו כל מיני טיפים כגון סודה לשתיה או ניקוי במטלית עם חומץ..

יכול להיות מהר ויכול להיות לאט, אין דרך לדעת. תלוי בסוג העץ, עובי, כמות החומר שצריך להשתחרר, סוג החומר שצריך להשתחרר. כל רהיט בפני עצמו. תקוו שיהיה מהר. סביבה חמה ואוורור בדרך יכולים לעזור מעט בזרוז השחרור, אך לא תמיד. סודה לשתיה וחומץ... שטויות! חוסר הבנה של דרך פעולה של החומרים! וגם עלולים לפגום ברהיט.

17/09/2020 | 00:16 | מאת: הדס

תודה, כבר פיזרנו סודה לשתיה על המיטה והשארנו ליום ושאבנו...האם זה הרס את המיטה?איך זה יכול לפגום ברהיט?

השאלה הזאת איננה בתחום הפעילות של הפורום.

15/05/2022 | 08:00 | מאת: אמא

אשמח לדבר עם כותבים לפני זה. יש לי אותה בעיה .מיטה מדיפה ריח רע וזה לא משתחרר. ניסיתם להחזיר את המיטה?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות