בדיקות למלחימות (עופרת)

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/02/2005 | 12:04 | מאת: ורד

אני עובדת בחברת אלקטרוניקה שבה יש מלחימות. בהתאם לתקנת הבטיחות בעבודה (גיהות תעסוקתית ובריאות העובדים בעופרת), המלחמימות צריכות לעבור בדיקות רפואיות.שלחנו את אחת העובדות שלנו לרופא תעסוקתי והוא אמר לה שהוא לא יודע איזה בדיקות צריך לעשות. הוא נתן לה לבצע צילום חזה, תפקודי נשימה, ואת הבדיקות הבאות: Urea/BUN, Creatinine, Uric Acid, Alk, SGOT (AST+ALT), Glucose. לאחר בירורים ראיתי כי יש צורך לבצע את הבדיקות: ZPP ו- עופרת בדם. שאלותי הן: 1. האם שתי הבדיקות ZPP ו- עופרת בדם כלולות ברשימה שהרופא תעסוקתי רשם? 2. האם יש צורך בבדיקות נוספות? אודה לכם על תשובתכם. הנושא חשוב מאוד תודה מראש, ורד

ורד שלום בהתאם למפורט בתקנת הבטיחות בעבודה - גיהות תעסוקתית ובריאות העובדים בעופרת - 1983 הבדיקות הרפואיות הנדרשות הנן: 1. אנמנזה רפואית כללית ותעסוקתית 2. בדיקה קלינית כללית 3. תמונת דם כללית לרבות רמת המוגלובין 4. בדיקת שתן כללית 5. רמת העופרת בדם 6. רמת אבץ - ZPP או EP בדם בדיקות נוספות שאינן חובה אלא לפי שיקול דעת הרופא: 1. רמת העופרת בשתן 2. רמת Coproporphrin 3. רמת Delta Amino Levulinic Acid בשתן 4. רמת Creatinin בדם 5. תפקודי כבד במקרה של חשיפה לתרכובות עופרת אורגניות 6. בדיקה לגילוי חוסר באנזים G6PD 7. בדיקות נוספות לפי ראות עיני הרופא הבדיקות ל - ZPP ולעופרת בדם לא כלולות ברשימה המקורית שהרופא קבע. להזכירך עובד בעופרת צריך להבדק פעם בשישה חודשים. מקווה שהתשובה לעזר ורד קויפמן

17/02/2005 | 08:19 | מאת: ורד

התשובה עזרה לי המון

25/02/2005 | 12:08 | מאת: סיגל

שלום רב, אני עוסקת בעבודות ויטראז' כתחביב. במסגרת זו אני מחברת חלקי עופרת אחד לשני באמצעות הלחמה עם בדיל. אני עובדת תמיד עם כפפות ובכל פעם שאני עושה הפסקה הכפפות נזרקות לפח ואני לוקחת חדשות. יש לי מספר שאלות: האם האדים של ההלחמה שברובם נגרמים מהבדיל רעילים ? האם עופרת משתחררת לאויר תוך כדי ההלחמה ? האם יש דרך למנוע את שאיפת האדים בזמן העבודה ? אודה על תשובתך סיגל

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות