חשיפה ל k300 בעת חג ראש השנה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

14/10/2019 | 22:06 | מאת: יוסי צברי

היי, לפני כשבועיים, עשינו על האש אצל דודים, לדוד שלי לא היה מדליק פחמים והוא השתמש בכמות מצש קטנה של k300 כחומר דליק על פחמים, לא ייחסתי לזה חשיבות כל כך. לא היו תופעות לוואי של קשיי נשימה וכ"ו על המקום. לפני כשבוע, התחילו לי קצת כאבים בכליות, האם יכול להיות שההשפעה חלה רק עכשיו? והאם אפשר לטפל בזה במקרה שכן?

חבל שהדוד שלך עושה שטויות. אין קשר בין הדברים. זו איננה תופעת לוואי של חשיפה לחומר. אם יש לך כאבי כליות כדאי ללכת לקבלת טיפול רפואי.

14/10/2019 | 23:08 | מאת: יוסי צברי

תודה רבה על התשובה המהירה. האם חשיפה נחשבת גם לבליעה? כי במצב הזה, הבשר גם נחשף לחומר הרעיל כביכול.

כן, חשיפה נחשבת גם בליעה וזה חלק מהבעיתיות. וזה לא כביכול, אלא בפועל.

14/10/2019 | 23:28 | מאת: יוסי צברי

תודה רבה על ההיענות המהירה. עבודת קודש את עושה פה. שאלה אחרונה רק אם אפשר, האם בדיקות מעבדה פשוטות יכולות להראות על חשיפה של רעלים?

לחשיפה שהיתה בראש השנה? לא

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות