שאלה בנוגע לכלים משותפים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/01/2019 | 09:54 | מאת: רוית

שלום וברכה תודה לך על הפורום המאד יפה ואיכותי.יש לי שאלה שהרבה זמן עוברת לי בראש שאוכלים בחוץ במסעדות ובבתי הקפה הכלים בין הסועדים אמורים לעבור ניקוי במדיח מוסדי.שאלתי היא נגיד וסועד לפניי היה עם מחלה זיהומית כלשהיא אין סיכון שיכול לדבק?כאו באופן כללי האם האמצעי ניקוי שהוא מדיח אמור לתת לך את הסכום ברמת סטרילחוץ והגיינה מספיק טובה?תודה רבה מראש..

ברור שכל בתי האוכל, מסעדות, מלונות... דואגים לבצע שטיפת כלים בהתאם לכללים מוגדרים על ידי משרד הבריאות, של טמפרטורה, סוגי סבון, מספר שטיפות ועוד, כדי להבטיח חיטוי של הכלים בין סועד לסועד. אם הדבר לא היה מתבצע אלפים היו נעשים חולים מזיהומים כאלה. להבדיל בין נקי לבין חיטוי. הסכו"ם יכול להשאר עם אוכל עליו, עליו יהיה ללא חיידקים... הבעיות ברוב המקרים כאשר הכלים נקיים מטפל/ת בהם עובד/עובדת שלא מקפידים ואז הם מעבירים זיהום.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות