לדים והשפעה אפשרית על העיניים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

26/10/2018 | 19:20 | מאת: יובל

שלום, רציתי לדעת האם באמת קיים סיכון לעיניים בנורות לד ובמיוחד בנורות לד כחולות (הבנתי שאורך הגל הכחול הוא הבעייתי)? האם מדובר גם על לדים קטנים בהספק נמוך כמו שיש בתצוגה של הממיר, בשלט, בנורות חיווי או שמדובר רק על נורות בהספק גבוה? האם אסור להסתכל כלל על נורות אלה, גם לזמן קצר? תודה רבה

27/10/2018 | 19:26 | מאת: דר' ורד קויפמן

נורות פולטות אור כמעט בכל הצבעים, כאשר לפי סוג המנורה יהיו כמויות שונות מכל צבע. במנורות לד יש יותר מהצבע הכחול, לכן נראה לעין שלנו שהן נותנות צבע לבן. חלק מתחום הפליטה הנו גם מעט באולטרה סגול. עוצמת האור דועכת במהירות עם המרחק, כך שאם לא מצמידים את העיניים והראש למנורה, לא אמורה להיות בעיה. הסיכון העיקרי איננו דווקא לעיניים. סיכון של עייפות העיניים, יובש, כאבי ראש ותופעות דומות שניתן לטפל בהן, לצמצם ולמנוע אותן. חשיפה של שנים לאור בעוצמה גבוהה יכולה להוביל לניוון מסויים של העין, לדוגמא תגובה איטית במעברי אור-חושך. תופעה חמורה יותר היא ההשפעה של הצבע הכחול על השעון הביולוגי. הרשתית שמעבירה הצבע למוח מזהה את כמות הצבע הכחול. הרבה כחול גורם למוח לשיבוש השעון הביולוגי, דבר המוביל להפרעות שינה, קושי בשינה, שינה קצרה, השמנה, לחץ דם, סכרת ומחלות נוספות. ההשפעה נגרמת מכל נורה לד, גם בעוצמות נמוכות מאוד (אפילו בעוצמה הקטנה מ 1 ואט). כדי לצמצם את ההשפעה אפשר לעבור למנורות לד הפולטות או חם (הורידו את עוצמת הפליטה בתחום הכחול לדוגמא בעזרת ציפוי פנים המנורה), מנורת להט ומנורות אחרות הנמצאות בשוק.

27/10/2018 | 21:43 | מאת: יובל

וואו, תודה רבה.

תוספת לתשובה ההשפעה של האור הכחול הנה רק בלילה, לא במהלך היום.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות