ראש בצמוד לשנאי לזמן קצר

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/10/2018 | 15:09 | מאת: חן

שלום, היום התכופפתי לכיוון ארגז כלים שמונח ברצפת החדר, חיפשתי שם מברג במשך כחצי דקה, לאחר שמצאתי, שמתי לב שהראש שלי היה כמעט צמוד לשנאי של הליכון חשמלי שמחובר לקיר. יש לי מכשיר למדידת קרינה בתדר נמוך אבל המקסימום שהוא יכול להציג זו קרינה של 30 מיליגאוס, במרחק של כ-30 ס"מ, המכשיר כבר הציג רמה של 30 מיליגאוס... אני מניח שממרחק של ס"מ אחד או שניים הקרינה הרבה יותר גבוהה (מאות מיליגאוס?), האם זה מסוכן בחשיפה כזו? תודה רבה

אפשר גם אלף מיליגאוס ויותר. ומה בדיוק יקרה?

19/10/2018 | 17:52 | מאת: חן

אני לא יודע, לכן אני שואל. במיוחד בגלל שמדובר בראש שהיה קרוב (ולא איבר אחר לצורך העניין)

הראש הוא בין האיברים שנפגעים פחות מקרינה. לא אמורה להיות פגיעה מחשיפה לזמן קצר בעוצמות שהגדרת.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות