מגורים ליד מפחמות . שאלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

16/04/2018 | 22:53 | מאת: ליאורה

גרים בחריש , (ליד חדרה )באיזור הזה יש מפחמות ומדי פעם מריחים ריח של שריפה רציתי לדעת מהי רמת הסיכון ?למה זה בעצם מסוכן לנו ? לאיזה מחלות זה גורם ? שוקלים לעבור משם מכיוון שיש לנו ילדים קטנים .

הבעיה היא חלקיקים קטנים באוויר, וגזים שמשתחררים בשריפה. שני אלה לא טובים למערכת הנשימה שלנו, מבוגרים וילדים כאחד. עלול להוביל לדוגמא למחלות נשימה שונות, ירידה בתפקודי ריאה . מידת החשיפה תלויה בגורמים שונים כמו המרחק, כיוון הרוח, לחות האוויר ועוד. המשרד להגנת הסביבה האזורי או הרשות המקומית צריכים לבצע מדידות באוויר לוודא שהרמה של זיהומים באוויר לא עובר את הרמה המותרת. עד רמה מסויימת הגוף שלנו מסוגל להתמודד. כאשר יש חריגה או צפויה חריגה יוצאת הודעה לציבור להמנע משהיה בחוץ, פעילות ספורטיבית והנחיות נוספות. רק לזכור, אוויר עם חלקיקים וגזים יש בהרבה מאוד מקומות, ליד מפעלי בניה, כבישים, אזור סופות חול ועוד.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות