היי חג שמח שיהיה ...יש לי שאלה

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

05/04/2018 | 11:56 | מאת: עדי

במקרה היום עברתי כאן על שאלות ותשובות וראיתי שכתבת לגבי עישון סיגריות ליד תינוקות עד כמה זה חמור..אני בהריון חודש 7 ואני מעשנת יחסית המון ..עוד מתחילת ההריון רוצה לדעת עד כמה חמור העניין האם יש סכנה לעובר שלי ? האם חןמרים מסוכנים עוברים דרך השליה ולמחזור הדם שלו? כל כך קשה לי להפסיק לעשן .כמובן שאחרי הלידה לא אעשן לידו ..

אם קראת את התשובות הקודמות השאלה שלך אפילו לא ראויה לתשובה. את לא יכולה להפסיק?! את מסכנה?! הבריאות של התינוק שלך לא שווה כלום בעינייך?! את פוגעת בעובר! אז, רק כדי שלא תגידי שלא אמרו לך, ובטוחה שאמרו לך עשרות פעמים, אומר שוב: אסור לעשן בהריון, אפילו לא סיגריה אחת וגם לא עישון פאסיבי מתמשך. אחרי ההריון לא תעשני על ידו?! מזמן מצאו שעישון פאסיבי ושלישוני מסוכן מאוד לתינוקות ולילדים. הרבה מהחומרים מהסיגריה עוברים לעובר, כולל ניקוטין, כולל ירידה בחמצן שמגיע לעובר, כולל חומרים מהסיגריה שחודרים את השיליה וגורמים לפגיעות שונות בעובר שלא ניתן לבדוק בשלב זה ולפתע התינוק חולה בכל מיני מחלות קשות יותר ופחות, כולל פגיעה בהתפתחות הקוגנטיבית שלו. ההתפתחות שלו כעובר מושפעת ונפגעת מהעישון, את כבר בשלב מתקדם, אז סיכון ללידה מוקדמת, תינוק קטן, בעיות נשימה, דום נשימה, פגמים מלידה ועוד. גם עישון פסיבי בהריון גורם לפגיעה בעובר, אפילו כאשר האמא לא מעשנת. התינוק יהיה עם סיכוי גבוה יותר לבעיות נשימה, אסטמה, דלקות אזניים, אלרגיות ובעיות בריאות רבות נוספות. תינוק שנחשף לעישון כעובר ואחר כך בעישון פאסבי ושלישוני ביומיום, חס וחלילה גם עליה בסיכון למוות עריסה. האם מספיק לך? והייתי עדינה בתשובה. הדברים מאוד חמורים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות