שאלה בנושא קומקומים שמחלידים

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

28/10/2017 | 19:45 | מאת: ליאת

רציתי לדעת מה גורם לנקודות של חלודה בקומקום . לא הגיוני שכל חצי שנה אני מחליפה קומקום בגלל נקודות של חלודה. קניתי קומקום זכוכית מלפני שבוע והתחילו להופיע נקודות של חלודה ! מה לא בסדר אני כבר מיואשת ! שאלתי את בעלי לגבי צנרת המים אולי זו הבעיה והוא אומר שהצנרת שלנו די חדשה והיא מפלסטיק. יכול להיות שאני קונה קומקומים יחסית זולים תוצרת סין ? מה את מציעה לעשות אשמח לדעתך . בקרוב מאוד יוולד תינוק ואני די חוששת איזה מים לתת לו ...

29/10/2017 | 18:48 | מאת: המשך

עדכון. אתמול קניתי קומקום וכבר היום הופיע בתחתית נקודת חלודה האם זה הגיוני שתוך יום תיהיה חלודה ???? מה זה יכול להיות אם לא חלודה זו ממש נקודה חומה כתומה

זה חלודה או שאריות מהמים שאבנית סופגת. סביר יותר שזה חלודה. בכל השאלות הקודמות בנושא נאמר שזה חלודה. תחתית הקומקום מכילה ברזל. ברזל מחליד בנוכחות מים ובודאי חמים. וכאן תלוי באיכות הקומקום, יש שיחלידו מידית ויש שיקח להם זמן ארוך יותר. תלוי גם באיכות המים. מים חומציים יותר או שמכילים יותר אבנית יובילו לחלודה מהירה יותר. ועכשיו לתשובה - זה ברזל. הגוף שלך ושל כל אחד זקוק לברזל. אין בעיה לשתות את המים האלה, את, בעלך והתינוק. הגוף סופג את הברזל הזה בדיוק כמו ברזל מהאוכל או תוסף ברזל שאם תסתכלי עליו הוא פשוט חלודה והגוף סופג אותו ומנצל אותו.

30/10/2017 | 09:57 | מאת: ליאת

המשך , מה שמוזר שיש לחברות שלי קומקומי פלסטיק זולים ואין להם בעיית חלודה גם שנה..והקומקום שקניתי איכותי ועלה לא זול ונהיתה לו נקודה של חלודה וככה עוד מס קומקומים שהיו ברשותי. האם יש בעיה אצלנו במים ? מתחילה לחשוש להשתמש במים שלנו ! האם יתכן הדבר שהמים שלנו עם חלודה ??????? אני גרה בבית חדש בעלי אומר שהצנרת חדשה מפלסטיק ! האם שישיית מי עדן תפתור את הבעיה?

נראה שלא קראת את התשובה שקבלת. אין בעיה בריאותית עם חלודה. זה ברזל שהגוף צריך ומשתמש בו. לא מהקומקום ולא מהמים (דבר שלא סביר שיש בהם מעבר למותר). השאלה כבר גולשת לתחום שלא קשור לפורום. אין קשר בין קומקום זה לקומקום אחר. מה קשור אם הקומקום זול או לא. לא בהכרח זול הוא גרוע ולא תמיד יקר הוא איכותי. אז יש לך נקודות חלודה - אין עם זה בעיה בריאותית. אין בעיה במים שלך, כמו שאין בעיה לשאר דיירי הרחוב. המים נבדקים כל יום על ידי הרשות המקומית. ומה הקשר למי עדן? אין להם שום השפעה. כמו שכתבתי בתשובה הקודמת. עצם החימום של המים ונוכחות סידן במים, שיש גם במים מינרלים, גורם להופעת חלודה.

12/05/2020 | 11:06 | מאת: דר' ר

בנוסף לתשובה המלומדת את צריכה לראות את כמות החלודה שיש בצינור שמוליך מים לבית שלך כדי שלא תהיה מודאגת מכמה נקודות בקומקום

17/05/2022 | 21:54 | מאת: יוני

אני איסטניס וזה נושא שחשוב גם לי ולא יעזור שאני יסתכל בצינור הראשי השאלה יש קומקמים רק של זכוכית גם התחתית זכוכית האם זה יכול להיות פטרון?

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות