שאלה לגבי יוד רדיואקטיבי

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/09/2017 | 16:51 | מאת: ליאן

אם בנאדם שעובד ברפואה הגרעינית ( שמזריק לאנשים יוד רדיואקטיבי) גם מקרין את הסביבה ?

בודאי. עובדים ברפואה גרעינית נמצאים בבקרה רציפה כדי לוודא שהם לא נחשפים לחומרים רדיואקטיביים ולקרינה מעבר לרמה המותרת.

03/09/2017 | 10:04 | מאת: המשך

האם הוא מסוכן לסביבה ?זה שהוא בעצמו חוטף קרינה זה ידוע אבל הוא נמצא בקרבתי ואני בהריון . כמובן שאין מגע ביננו

03/09/2017 | 10:07 | מאת: המשך

הוא עוהד המכון מאר מזריק חומר לאמשים שעושים מיפוי לב ועצמות . אני מאוד חוששת

כמובן עומדת בפניך האפשרות לשוחח עם ממונה בטיחות קרינה מייננת של המכון ולקבל ממנו הנחיות התנהגות לבעלך ולך. מניחה שיש להם משהו מוכן, כי בטח היו לפניך עוד נשים בהריון של עובדי המכון. וכמובן אפשרות להתיעץ עם הרופא/ה המטפל/ת שלך.

למה אין מגע ביניכם? הוא בעלך. אם הוא עובד כפי שתארת, הוא דואג להתקלח היטב לאחר העבודה ולהחליף בגדים, ואז, לא צריכה להיות בעיה. הבעיה הנה בזמן העבודה עם החומר, וגם אז, הוא לא אמור להחשף מעל הרמה המותרת מצב כזה בלתי נסבל ומזוהה מידית בתג שהוא לובש. וממש נחמד שבעינך שהוא "חוטף קרינה" זה בסדר... לגבי חשיפה לקרינה מייננת. בכל יום ובכל דקה את נחשפת לקרינה מייננת. אנחנו חייבים להחשף לקרינת הרקע לבריאותנו. וזה בנשימה של ראדון ובקרינה מהשמש, וכמובן בכל הירקות הפירות שקדים אגוזים בשר דגים שאת אוכלת. בכל דבר יש אחוז מסויים של חומר רדיואקטיבי. כמובן, במידה.

03/09/2017 | 21:59 | מאת: המשך

הוא לא בעלי , הוא עובד איתי במשרד , ויום קודם עבד ברפואה הגרעינית , אני מניחה שעברו 10 שעות מאז שסיים לעבוד שם , והגיע לעבוד איתי . באמת אני מקווה שהכל בסדר עם העובר !ומקווה שהחשש הזה לא ילווה אותי לתקופת כל ההריון .

אם כך המצב קצת יותר נעים... אין צורך לגעת, המגע הישיר עם החומר הוא המסוכן. שחרור חלקיק בטא בעיקר. אם אין בינכם מגע לא צריכה להיות בעיה. שוב, אם גם את עובדת שם... את לא מפרטת המידע כולו קיבלת הדרכה, דיווחת שאת בהריון, הם צריכים לתת לך הנחיות. 10 שעות לא משמעותי, זמן מחצית חיים ארוך יותר. חשוב המקלחת והחלפת הבגדים שמסיר את החומר מהגוףץ אם אין חומר אין בעיה בכלל.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות