המשך - יוד רדיואקטיבי לטיפול בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

23/08/2017 | 19:05 | מאת: יעל

תודה על תשובתך, אבל רציתי לדעת לאחר כמה זמן אפשר לישון על מזרון שישן עליו אדם שקיבל את היוד הרדיואקטיבי בבידוד לטיפול בבלוטה?, והאם יש צורך לנקות באיזשהו אופן את המזרון. תודה רבה.

בבקשה אין תשובה חד משמעית בדרך כלל צוות בית החולים צריך לתת לכם הנחיות מדוייקות, כמו לגבי כלי אוכל, מגבות, בגדים... כאשר המטופל מגיע הביתה, רמת הקרינה כבר צריכה להיות די נמוכה, אך היא עדין לא ברמת קרינת הרקע. בהנחה שמדובר באיזוטופ יוד רגיל, החומר מתפרק וכך הוא נעלם. אין דרך לנקות, אלא רק אם את יכולה לשטוף את המזרן, דבר שיש להניח שלא אפשרי. אם היה לכם מכשיר מדידה אפשר היה לקבוע מדויק יותר, רק מכשיר כזה יש בבתי חולים, לא בבית. בבית פשוט להמתין החומר יתפרק. ו... שאף אחד לא ישן על המזרן הזה מלבד המטופל, לתקופה של מספר חודשים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות