יוד רדיואקטיבי לטיפול בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

19/08/2017 | 16:11 | מאת: יעל

שלום רב. רציתי לדעת האם יוד רדיואקטיבי עובר למזרון וכרית שישנו עליהם מי שקיבל את החומר הנ״ל לטיפול בבלוטת התריס ואם החומר כן נקלט בחפצים האלו כמה זמן הוא מתנדף ואם בכלל. תודה רבה, יעל.

לאחר מתן יוד רדיואקטיבי, תלוי בכמות, במשך מספר ימים, לפחות, חלק מהחומר יוצא מהגוף ובהחלט נספג בבגדים, כלי מיטה, מגבות, כלי אוכל. לכן, בימים הראשונים לא לחבק ולא להשתמש בציוד שמשתמש בו זה שקיבל את החומר. המטופל לא משוחרר מבית החולים לפני שרמת הקרינה יורדת מהרמה המסוכנת. עדין תשאר קרינה למשך מספר ימים. לפי ההנחיות של הצוות הרפואי, את כל הציוד של המטופל יש לכבס/לרחוץ בנפרד למשך מספר ימים, הצוות יגיד למשך כמה זמן. זה לא חומר שמתנדף. מדובר בחומר רדיואקטיבי שמתפרק עד לרמה של קרינת הרקע שאיתה כולנו חיים.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות