קרינת מרנטגן גב או אגן

דיון מתוך פורום  בטיחות גהות ואיכות

01/07/2017 | 22:45 | מאת: מאיה

אני בת 47 יש לי כאבי גב באמצע כשאני עומדת הרבה וגם בישיבה. כאבי גב תחתון/עצם זנב אחרי ישיבה ממושכת, כאב כשאני קמה והולכת אחרי ישיבה ממושכת ראומטולוגית הפנתה אותי לצילום גב מותני וצילום אגן. אורתופד הפנה אותי לצילום עמוד שדרה סקוליוזיס. האם עדיף לעשות צילום אחד גדול או כמה מבחינת הקרינה? יש לי פחד מקרינות רנטגן

פחד מקרינת רנטגן לא נדרש. צילום שאורך חלקיק שניה וזהו. מגינים על כל האזורים שאינם בצילום. בכל מקרה עושים חישוב למינימום קרינה. לא סתם מצלמים. מאחר שהרופאים דורשים צילומים שונים, יש לבצע את הנדרש.

מנהל פורום בטיחות גהות ואיכות