מחשבות שליליות על העתיד

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

01/11/2019 | 09:27 | מאת: לימור

הייתי במצב נפשי לא טוב,הלכתי לרופא משפחה והוא שינה לי את התרופות הפסיכיאטריות העלה לי במינון הוא לא שלח אותי לטיפול פסיכיאטרי ולטיפולים אחרים הוא חושב שאני לא צריכה טיפולים נפשיים גם משפחתי מתנגדת עברתי פוסט טראומה מטיפול נפשי בעבר והרופא הבטיח לי שאני לא חוזרת לטיפול נפשי. הרופא משפחה אמר שלוקח זמן עד שהכדורים יתאזנו ולעשות הרבה ספורט. אני באמת התחלתי לעשות ספורט וטיפה אני מרגישה יותר טוב אבל מידי פעם עולות לי מחשבות שליליות שקשה לי להתמודד עם המחשבות האלה במיוחד לגבי העתיד כמו מה יהיה עם חס ושלום ההורים שלי לא יהיו,או מי יתמוך בי וכו' אני כן התחלתי קצת לתפקד המחשבות לא באות לי כל הזמן אבל כן באות לי מידי פעם. שוב אני לא בטיפול וגם הרופא לא שלח אותי לשום טיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי גם אני לא מעוניינת. אני רק רוצה להוציא את המחשבות השליליות האלה שזה קורה. אני יודעת שזה רק מחשבות אני מודעת לזה. אבל בכל זאת שהמחשבות באות איך מוציאים מחשבות שליליות חרדתיות? מה אני אמורה לעשות באותו רגע שזה קורה? אשמח לעזרה

לימור שלום אני מאד מבינה כמה זה לא נעים שיש מחשבות שליליות אבל לנסות ולגרש אותם זה לא יעיל, את מבינה שלא צריך להאמין להם אלה רק מחשבות זה טוב להיות עסוקה ולעשות ספורט, ויש לי עוד הצעה שאולי יהיה לך קשה לקבל אותה אבל היא יעילה, פעם ביום להזמין את המחשבות הכי שליליות ולחשוב אותם שוב חשוב במשך 15 דקות ובזמנים האחרים לנסות לדחות את המחשבות לזמן הזה. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש