דיכאון ועייפות בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  שווה לכל נפש

16/01/2017 | 09:06 | מאת: גלית

שלום. אני בת 50 נמצאת כרגע בגיל המעבר ומרגישה תופעות של עייפות ודכדוך קשה לי לקום בבוקר אני גם מרגישה שאין לי חשק לצאת מהמיטה מחשבות שליליות ודכדוך. אני מטופלת כרגע אצל רופאת משפחה ולוקחת כדור נגד דיכאון ציפרלקס אך זה לא עוזר במיוחד. ניסיתי לקחת כדור נגד גיל המעבר מרופאת נשים אך זה עשה לי יותר גרוע.אודה לך עם תוכלי לתת לי עצה איך לעבור את גיל המעבר בלי תרופה מה לעשות כדי להקל על התופעות שאני מרגישה מבחינה מעשית.יום נפלא

גלית שלום אני מבינה שאת לוקחת ציפרלקס השאלה היא כמה זמן, זה כדור שלא עוזר מיידית לוקח שבועיים עד חודש לפעמים אפילו יותר עד מרגישים הטבה. דרך אחרת לטפל בדיכאון ותחושת עייפות , היא לתכנן סדר יום כל ערב ליום למחרת כדי שיהיה בבוקר למה לקום, לשים לב שבסדר היום יהיו גם פעילויות מהנות, גם תיפקוד וגם ספורט אפילו משהו כמו הליכה ברגל, בנוסף חשוב להתייחס למחשבות השליליות, אפשר לעבוד עם הספר בוחרים להרגיש טוב שנכתב על ידי דויד ברנס. אם כל זה לא יעזור מומלץ ללכת לטיפול התנהגותי קוגנטיבי על מנת ללמוד כלים להתמודדות יעילה עם המצב. וגם לחשוב שזה מצב מעברי ולכן כנראה הוא זמני ויהיה יותר טוב בהמשך. בהצלחה עירית

מנהל פורום שווה לכל נפש