חשש אישי

דיון מתוך פורום  חרדות מהריון ולידה - תמיכה

20/04/2010 | 23:21 | מאת: 7

אני בהריון הראשון שלי. ולפני ההריון אני הייתי עם גלולת כמעט כל חיי הבוגרים. רק כשהפסקתי עלו בי חששות שאולי אני סובלת מחוסר איזון הורמונלי לא רציני אבל קיים, ועלי לציין שמאז שאני בהריון אני מרגישה בסדר גמור מכל הבחינות. אימי סבלה מכך בגיל ה20 גם היא וטופלה ע"י הורמונים.הייתי רוצה לדעת האם יש קשר בין חוסר איזון הורמונלי לבין נטייה לדיכאון אחרי לידה? ואם כן מה הם התסמינים שכדאי לשים לב אליהם.

21/04/2010 | 06:59 | מאת: צביה רן

שלום 7 השאלה שאת שואלת נראה לי שצריך רופא או פסיכיאטר שיענה עליה. חוסר איזון הורמונלי ניתן לטיפול באמצעות תרופות או באמצעות רפואה משלימה, בין היתר רפואה סינית. במקום לדאוג למה יהיה תהני מזה שכרגע את מרגישה טוב, אם יהיה - תדאגי לטפל. כל טוב ובהצלחה, צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il 08-9263369

21/04/2010 | 10:06 | מאת: 7

ברור לי שאין לך תשובה ברורה ומדוייקת אבל אני לא חושבת שעלי לרוץ למומחה בשביל לשאול אם יש קשר בין הפרעה הורמונאלית לבין דיכאון אחרי לידה... בכל אופן אשמח לתשובה מה הם הסימנים שרצוי לשים לב אליהם אצל נשים שחוות דיכאון אחרי לידה?

21/04/2010 | 10:15 | מאת: 7

לכל הבנות הסקרניות כמוני, הסימנים העיקריים לדיכאון שאחרי לידה הם:מצב רוח ירוד, עייפות מתמדת ו/או בלתי מוסברת, הפרעות שינה (נדודי שנה או ישנוניות), עצבנות, חוסר עניין, הפרעות אכילה (חוסר תאבון/רעב מתמיד), חוסר ריכוז, הערכה עצמית נמוכה, מחשבות אובדניות, הרגשת ייאוש, והאשמה עצמית. אני חושבת שאין צורך להיות לחוצים כדי להיות מוכנים וידע אפילו מרגיע יותר מכל דבר. ההמלצה שלי במקום לחכות לתשובות תעשו חיפוש עצמי... תודה בכל זאת למי שמנסה לעזור.

21/04/2010 | 19:58 | מאת: תשובה ל7

בתחילת ההריות מבצעים לך בדיקות סוכר וTSH אשר בוחנות נושאים חשוובים באיזון ההורמונלי, אין קשר לפסיכיאטר! (צביה באמת...) גשי לרופא שלך אפילו רופא משפחה מספיק וספרי לו מה התחושות שלך ובדיקות דם פשוטות מבררות, האם יש הסטוריה משפחתית של תת או חוסר פעילות? האם יש הסטוריה משפחתית של סכרת? האם יש הסטוריה משפחתית של איזו בעיה הורמונלית. אני אומנם לא רופאה אבל אם יש לך אילו חששות כתבי ונראה אם אפשר לעזור. בכל מקרה ומניסיון חוסר איזון הורמונאליאמיתי אינו ניתן לריפוי אך ורק באמצעים הומאופאטים (אל תקחי סיכון בהריון) עדיף תרופות שנוסו על נשים בהריון ואם אכן יש חשש לאיזשהו חוסר איזון צריך לטפל מיד (בד"כ מאוד פשוט) כדי שלא ישפיע על התפתחות עובר, תרופות הומאופטיות בד"כ לא באמת נבדקות לנשים בהריון וגם לוקח להן זמן תגובה ארוך מדי.

22/04/2010 | 07:31 | מאת: צביה רן

יש יותר מדרך אחת, כמו הומאופטיה לטפל בחוסר איזון הורמונלי. אפשר לעשות זאת גם באמצעות רפואה סינית, כפי שכתבתי, וגם באמצעות רפלקסולוגיה, אני מניחה שיש עוד דרכים. צביה רן מטפלת מוסמכת בתהליך "המסע" היא-לה - נשים מטפלות ב(א)נשים ברפואה משלימה http://www.heal-la.co.il

22/04/2010 | 22:09 | מאת: 7

תודה על התשובה זה באמת עונה לי על השאלות שלי. שיהיה סופ"ש נעים.

מנהל פורום חרדות מהריון ולידה - תמיכה