כיתה קטנה ?חינוך מיוחד?

דיון מתוך פורום  לקויות למידה

27/02/2013 | 13:18 | מאת: גילי

שלום רב, הבן של בן 10 נמצא בכיתה ג' רגילה לאחר שהיה שנתיים בגן שפתי עם איחור התפתחותי .הילד מוגדר עם בעיות קשב וריכוז ולקויות למידה . המורה משבחת אותו על המוטיבציה הגבוהה שיש לו למרות שיש פערים ולומד בתוכנית מיוחדת (למרות שאני לא מבינה איך בכל זאת נבחן ועושה את העבודות שכל הכיתה עושה)עדיין לא הומלץ לי על כיתה קטנה ואני יודעת שזה יגיע.כרגע מקבל הוראה מתקנת באופן פרטי כבר 4 שנים ונמצא בשחיה טיפולית וחוג של משחקי כדור .לילד קשה להתחבר עם ילדים למרות שילדים אוהבים אותו הוא רוב הזמן מסתובב לבד בהפסקה .פחדתי שיש לו חרדה חברתית אז לקחתי אותו לאבחון פסיכיאטרי ושם המליצה שכבר עכשיו אני יעשה לו אבחון דידקטי (המורה להוראה מתקנת אמרה לי לא לעשות לפני החטיבה)ושאין לו חרדות חברתיות רק שהוא מסתדר יותר עם ילדים יותר קטנים ממנו ששם הוא מרגיש יותר בטוח .השאלה הנשאלת האם כן לעשות איבחון עכשיו?למרות שמקבלת הקלות בבית ספר?האם כדאי כבר עכשיו להעביר לכיתה קטנה ?האם בכיתה קטנה בחינוך הרגיל יודעים לעזור ללקוי למידה?או שכדאי חינוך מיוחד ללקוי למידה?אני ממש בדילמה ומפחדת שיצבור הרבה פערים למרות שאני יודעת שכל הזמן חוזרים על החומר .בבקשה זקוקה לעזרה בדחיפות

03/03/2013 | 21:06 | מאת: אלמוג בן-שחר נאוה

ערב טוב, כיתה קטנה עשוייה להיות ברכה גדולה או אכזבה. מאוד חשוב היכן ובאילו תנאים. היתרון הגדול הנו מספר תלמידים קטן תוך מתן תשומת לב מירבית ומותאמת לכל לומד. עם זאת איני יודעת האם בגיל צעיר כל כך כיתה זו עשוייה לעשות את תפקידה. כיצד מרגיש הילד? האם הוא קם ברצון בבוקר לפני הלימודים? האם הוא סקרן ןמתעניין? מהם תחומי החוזק והחולשה שלו? נסי להשיב על שאלותיי, ונמשיך משם... בברכה אלמוג

04/03/2013 | 08:58 | מאת: גילי

היי אלמוג, זה בדיוק הפחד שלי שבמקום לעזור לו אני יעשה לו בדיוק ההפך הוא לא מפספס לימודים מאוד אוהב ללכת לבית ספר.בעבר רציתי להעביר אותו כיתה וממש לא הסכים אוהב מאוד את רוב המורות ואת הילדים .השנה אפילו חל שיפור בהשתתפות שלו בכיתה ובמשימות.הוא מאוד סקרן ומתעניין ואוהב ללמוד גם באופן פרטי גם אצל המורה להוראה מתקנת וגם אצל מורה לאנגלית ששניהם מאוד אוהבות אותו.הוא ילד מתוק עם שמחת חיים שלאט לאט נפתח יותר.הוא חלש בעיקר בחשבון למרות שיש פער גם בהבנת הנקרא.הוא מאוד אוהב מוסיקה,אומנות ואנגלית ואפילו השתפר בספורט.אתמול הביא מבחן במדעים קיבל 60 ולמרות זאת המורה רשמה שהוא יודע את החומר הנלמד ורואים שהוא השתדל מאוד.ואני יכולה להגיד לך שאם היה עושה את המבחן בעל פה היה יודע הרבה יותר (כי אני בחנתי אותו בעל פה ).מקווה שהשבתי על כל שאלותייך

מנהל פורום לקויות למידה