!! עזרה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

27/06/2013 | 13:15 | מאת: אחות מודאגת

שלום, אני פונה לפורום כדי להתייעץ ואולי לקבל עזרה. הבעיה לא אצלי אלא אצל אחותי בת 22 ( סטודנטית ) שאני מרגישה שיש לה הפרעת אכילה . מזה יותר משנתיים היא התחילה לעשות פעילות גופנית ויחד עם דיאטה היא הורידה הרבה ממשקלה ( אחרי שסבלה מהשמנה כבר מתקופת היסודי ). בהתחלה הכל היה בסדר והיא הייתה מאושרת . הבעיה הרצינית התחילה מזה שנה כאשר היא הגיעה למשקל הנכון אך לא הפסיקה להמעיט באוכל ולהגביר את הפעילות הגופנית : היום היא שוקלת בין 50 ל- 55 ק"ג ( אני לא יודעת בדיוק כי היא לא נותנת לאף אחד להסתכל ) כל הזמן עסוקה במשקל שלה ומודדת כל בוקר. עושה ספורט 6 ימים בשבוע, אוכלת ארוחה אחת ביום שמורכבת רק מירקות (קישוא, כרוב ופטריות ) רק אחרי לחץ מאמא מסכימה לאכול ביצה או קצת עוף. מצב הרוח שלה מאוד משתנה, לרוב היא עצבנית ובדיכאון, אין לה שמחת חיים ותמיד מדוכאת. היא חיוורת, עייפה וכבר תשעה חודשים סובלת מכאבי בטן שהרופאים אינם מצליחים להסביר. כבר שנה ללא מחזור. היא לא נשברת ולא אוכלת חוץ מירקות וקצת פירות. יש ימים שהיא לא אוכלת כלום ( התירוץ שלה זה כאבי הבטן). כשהיא רואה שעלתה במשקל אפילו 100-200 גרם היא נכנסת לדיכאון. אני מאוד מצטערת שכתבתי כל כך הרבה אך אני מאוד מודאגת וגם אמא, היא לא רוצה לשמוע ותמיד מתעצבנת ... מה אני יכולה לעשות? ... האם לאחותי אכן יש הפרעות אכילה ( למרות שהיא לא אומרת שהיא שמנה ) ??? תודה מראש

27/06/2013 | 13:17 | מאת: אחות מודאגת

29/06/2013 | 21:19 | מאת: אפרת

היי,אכן אחותך סובלת מהפרעת אכילה, מניסיון קודם היא חייבת ללכת לטיפול 1( לדיאטנית שתעלה אותה למשקל הנכון 2( לטיפון פסיכולוגי ,זה מאוד יעזור!!!

30/06/2013 | 10:18 | מאת: מכון CBTisrael

בוקר טוב אחות מודאגת, אנו שמחים לקרוא כי את דואגת לאחותך. הטיפול בהפרעות אכילה הינן מגוונות ( טיפול פסיכולוגי, תרופתי, טיפול קוגנטיבי התנהגותי). הדבר החשוב ביותר הוא - שאחותך תגיע למצב מודעות בנוגע לאופי האכילה שלה. באופן כללי: אנורקסיה, או בשמה המקצועי – אנורקסיה נרבוזה, היא אחת משתי ההפרעות הנפוצות ביותר בקטגורית הפרעות אכילה. אנורקסיה נחשבת לנפוצה יותר בעולם המערבי בו היא עומדת על כ-1%, והיא מאפיינת בעיקר נשים ונערות, אף כי בשנים האחרונות שיעור הגברים והנערים הסובלים ממנה הולך וגדל גם כן.אחד המאפיינים המרכזיים של אנורקסיה הוא דימוי גוף לקוי, ועל כן הלוקים בהפרעה זו מסרבים לשמור על משקל גוף תקין, ומאמינים שהם שמנים גם כאשר ניתן לראות ולמדוד בבירור שהם בתת משקל. הסובלים מאנורקסיה עסוקים באופן אובססיבי בקלוריות, במשקל ובאוכל. סובלים מאנורקסיה מתאפיינים בהימנעות מאכילה בחברה, בעיסוק מוגזם בספורט, בשהייה בהיקף חריג בשירותים ובמגוון של טקסים כגון החבאה של אוכל, בישול עבור אחרים, חיתוך האוכל לפיסות קטנטנות ועוד.אנורקסיה מתאפיינת בשני תתי קטגוריות – הנמנעים והמטהרים. אצל הנמנעים אנורקסיה מתבטאת בצריכה מועטה של ככל האפשר של קלוריות, שעומדת על עד 800 קלוריות ליום אך מגיעה לעיתים גם לכדי הרעבה של ממש ולעיתים גם בצריכה של מדכאי תאבון. המטהרים הם אלו המשתמשים בספורט, בחומרים משלשלים או בהקאות על מנת לנקות את גופם מהקלוריות, המעטות גם כך, שנכנסו לתוכו. מקווים שעזרנו, ובהצלחה, צוות מכון CBT

06/07/2013 | 20:58 | מאת:

אין ספק שאחותך בבעיה רצינית וחייבת טיפול השאלה איך מביאים אותה למצב שתרצה טיפול כי בכוח לא יילך ובדרך כלל הן נמצאות בהכחשה. אל תלחמי איתה רק תעצימי אותה כל הזמן ותגידי לה כמה היא נפלא וכמה את אוהבת אותה כי היא צריכה את זה בתקופה זו, הן זקוקות להמון תמיכה ובין לבין תשאלי אותה מה מטריד אותה אם את יכולה לעזור מבלי לגעת כמובן באוכל כי ברגע שתזכירי אוכל והפרעת אכילה סיימת את השיחה איתה והיא תתחמק מלדבר איתך.בהצלחה