אוכלת ומקיאה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

21/06/2013 | 14:33 | מאת: לירון

לפני חודשיים התחלתי דיאטה וירדתי 8 קילו .. בגלל הרבה לחץ של אמא הלכתי לרופאה והיא עשתה לי תפריט שונה מימה שאכלתי .. פתאום שהתחלתי לאכול יותר הרשתי לעצמי יותר וכשהגזמתי התחלתי להקיא זה כבר הפך לדבר יום יומי אני טוחנת כמו ''בהמה'' ומקיאה .. איך אני מפסיקה את זה זה משגע אותיי אני חייבת לעצור ולא מסוגלת

22/06/2013 | 13:26 | מאת:

פשוט הולכת לטיפול רק כך תצאימזה אחרי שתלמדילהתמודד עם דברים ולא לברוח מהם. הפרעת אכילה זה התמכרות והתמכרות זה בריחה מדברים. לכי לטיפול זה לא בושה.

24/06/2013 | 10:12 | מאת: מכון CBTIsrael

בוקר טוב לירון, ראשית כל, חשוב לראות כי את מודעת למצב הבעייתי שאת נמצאת בו. בולימיה מתאפיינת על פי ה-DSM בהתקפי אכילה החוזרים לפחות פעם בשבוע במשך שלושה חודשים רצופים. במסגרת התקפים אלו, האדם אוכל תוך פרק זמן קצר כמות מזון חריגה בכמותה, ביחס לממוצע. הסובל מבולימיה חווה תחושה של חוסר שליטה בעת התקף האכילה ולכן הוא מאמץ שיטות “היטהרות” הכוללות צומות, שימוש בחומרים משלשלים, הקאות, חוקנים או עשיית ספורט באופן מוגזם. בנוסף, ההערכה העצמית של בעלי בולימיה תלויה באופן ישיר במשקל הגוף. בולמיה היא הפרעת אכילה המסכנת את חיי הסובל ממנה, שכן היא גורמת לשינויים פיזיולוגיים הרסניים בגוף, כגון בעיות פה ושיניים כמו גם קרעים בוושט אצל המקיאים, כלי דם מפוצצים, פגעי עור וציפורניים, עייפות כרונית ואפילו אי סדירות בקצב הלב. בולימיה יכולה להוביל לסכנת חיים ממשית לסובל ממנה, ועל כן כדאי לטפל בה כאשר מזהים את קיומה. קיימות מספר שיטות לטיפול בבולימיה אך היעילה מביניהן היא טיפול בשיטת טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), במסגרתה ניתנים לבעלי בולמיה כלים ודרכים לשנות את התפיסה העצמית השלילית, את המחשבות אשר מכשילות אותם ואת ההתנהגות ההרסנית. שיטה זו הוכיחה את עצמה כיעילה יותר מטיפול תרופתי או מתרפיה מכל סוג אחר, ב-10% לפחות, והיא עומדת על למעלה מ-85% אחוזי הצלחה. טיפול CBT עבור בולימיה, מקטין את הסיכוי לחזרה לדפוסי ההתנהגות המכשילים של המחלה ומספק פתרון מהיר תוך מספר מועט של חודשים. במסגרת טיפול CBT נבדקים הנחות העומדות בבסיסה של בולמיה וניתנים כלים לזיהוי והחלפה של מחשבות מכשילות, וכן הבחנה בינם לבין עובדות. בשלבים הראשונים של טיפול CBT, מוגדרים תחליפים להתקפי האכילה, והרגלי האכילה שנוצרו בעקבות בולימיה, מוחלפים באחרים, בריאים יותר. טיפול CBT משפר את הדימוי וההערכה העצמית אל סובלים מבולמיה, ומאפשר להם להתמודד עם הרצון לרדת במשקל ועם הצורך בשליטה עצמית בצורה בריאה ומבוקרת. מקווים שעזרנו, צוות מכון CBT