שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

30/09/2016 | 22:34 | מאת: חני

אני כתבתי לך שאלה בנוגע לכך שעושים לי 5 שתלים על השיניים הקדמיות בגלל ציסטות ואני רוצה לעשות כתר נוסף על השן השישית בגלל שהצבע בין השן השישית והגשר כתרים אינו זהה ואתה המלצת על ציפוי חרסינה. אז קודם כל תודה על תשובתך לשאלתי הקודמת. אך יש לי שאלה נוספת- קראתי וראיתי הרבה רופאים ואנשים שעשו להם ציפויים וכתרים והם אומרים שיש הבדל בצבע ביניהם בגלל העובי השונה של החומר בשניהם ולכן הצבע לא יהיה אותו דבר בתאורות שונות ולכן מבחינה אסתטית הרבה מהם אומרים שמאוד קשה להתאים את הצבעים לגמרי ותמיד יהיה הבדל בגלל הצבע של השן מתחת ובגלל שהחומר של הציפוי דק יותר משל הכתר ולכן גם אם יעשו אותם באותו הצבע בדיוק הם יראו שונה על השיניים בפה. אם כבר מקלפים חלק מהשן בשביל ציפוי ולא מקבלים תוצאה מושלמת, לא פשוט כדאי לעשות כתר על השן הזו וזהו? ככה שכל 6 השיניים הקדמיות יהיו זהות וזהו? חזור

חני שלום, טכנאי מעולה יצליח להתאים צבע של כתרים וציפויים משולבים יחד בצורה טובה כך שההבדל לא יורגש ובוודאי שיראה פחות הבדל מאשר ללא ציפוי על השן , כתר מחייב השחזת 1.5 ממ מכל היקף השן והמשמעות היא הגעה לשכבות הפנימיות של השיניים , עם הזמן חודרת עששת גם אם הכתר הינו מדוייק וטוב ,לאחר חדירת עששת יש צורך בסילוקה והחלפת הכתר - לאחר מספר החלפות כתרים מאבדים את השן ולכן מומלץ לבצע בכל מקרה שניתן ציפוי חרסינה או ציפוי חרסינה הקפי וממש לא כתר

01/10/2016 | 11:43 | מאת: חני

מה זה ציפוי היקפי? ומה ההבדל מציפוי רגיל? ולפי מה שאמרת עדיין יהיה לי הבדל בצבע בין הציפוי לבין הכתר חרסינה גם אם פחות מההבדל לשן הרגילה. אני רוצה שלא יהיה הבדל בכלל, והרופא שלי מתמחה בשיקום הפה והוא טוב בתחום שלו אבל אני לא בטוחה כמה הוא טוב באסתטיקה ומומחה באומנות הצבעים שצריך כדי להתאים כתר וציפוי 100%. אני בת 26 ואני מקווה שבשנתיים הקרובות כבר תהיה חתונה אז אני רוצה להרגיש בנוח לחייך ולהצטלם ולא לחשוש שיהיה הבדל בצבע השיניים וזה יצא מכוער בתמונות. אם אני באה ואומרת לרופא שלי את זה ככה אז יכול להיות שהוא יסכים לעשות לי כתר על השן השישית?, אני יודעת שזה פוגע בשן שהיא יחסית בריאה (יש עליה רק כתם חום כתם שלא יורד גם אצל השיננית) אבל האסתטיקה מאוד חשובה לי, ואם שומרים על היגיינת פה טובה מאוד מה הסיכוי שתיכנס עששת לכתר ותהרוס את השן? אני מצחצחת שיניים אחרי כל ארוחה ושותפת עם מי פה, זה לא מקטין משמעותית את הסיכוי שהשן מתחת לכתר תיפגע מעששת? וכל כמה זמן מחליפים כתר? ועם היגיינה כזו כמה החלפות כתרים לדעתך יקחו עד שנצטרך להיפטר מהשן מתחת לכתר? אני מצטערת שאני מציקה לך ככה אבל יש לי קצת OCD ואני אובססיבית בקשר לשיניים וזה מכניס אותי לדיכאון ואני לא מחייכת בכלל כי אני לא רוצה שיראו את ההבדל בצבע...

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה