שוני בן צבע הכתרים לשיניים הטבעיות

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

30/09/2016 | 13:12 | מאת: חני

אני כרגע בתהליך של לשים גשר כתרים על 5 שיניים קדמיות למעלה בגלל שהיו לי ציסטות והיה חייב לעשות טיפולי שורש. השאלה שלי היא האם לא כדאי לעשות כתרים כבר על כל 6 השיניים הקדמיות ככה שלא יהיה הבדל צבע באמצע החיוך? כי גם אם אני עושה הלבנת שיניים הצבע דוהה עם הזמן ולא יתאם לכתרים הקדמיים ולכן חשבתי אולי עדיף לעשות כתרים על כל ה6 הקדמיות מבחינה אסתטית ככה הצבע יתאם בכל השיניים הקדמיות ויהיה יותר יפה כשמחייכים. האם זה אפשרי ונהוג? דיברתי אם הרופא שלי והוא לא רוצה לעשות את זה אבל אני עוגת שההבדל בצבע ממש יפריע לי...

חני שלום, הדאגה שלך אכן מוצדקת והחרסינה לעולם לא תראה זהה לשן הטבעית מכיון שאלו שני חומרים שונים והאור אינו נשבר דרכם בצורה זהה, אכן רצוי לדאוג לסימטריה דו צדדית אך לא מומלץ להשחיז שן לצורך כתר וניתן להגיע לתוצאה תואמת בעזרת ציפויי חרסינה המודבקים על חזית השיניים ומצריכים הסרה מינימליסטית של חומר שן בלבד, ניתן לבצע ציפוי חרסינה על הניב הנגדית אך אם תוסיפי שני ציפויים נוספים (אחד מכל צד ) ניתן יהיה לשנות את צבע השיניים בצורה טובה יותר ולהגיע לתוצאה אופטימלית

30/09/2016 | 18:27 | מאת: חני

קודם כל תודה על תשובתך לשאלתי הקודמת. אך יש לי שאלה נוספת- קראתי וראיתי הרבה רופאים ואנשים שעשו להם ציפויים וכתרים והם אומרים שיש הבדל בצבע ביניהם בגלל העובי השונה של החומר בשניהם ולכן הצבע לא יהיה אותו דבר בתאורות שונות ולכן מבחינה אסתטית הרבה מהם אומרים שמאוד קשה להתאים את הצבעים לגמרי ותמיד יהיה הבדל בגלל הצבע של השן מתחת ובגלל שהחומר של הציפוי דק יותר משל הכתר ולכן גם אם יעשו אותם באותו הצבע בדיוק הם יראו שונה על השיניים בפה. אם כבר מקלפים חלק מהשן בשביל ציפוי ולא מקבלים תוצאה מושלמת, לא פשוט כדאי לעשות כתר על השן הזו וזהו? ככה שכל 6 השיניים הקדמיות יהיו זהות וזהו?

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה