לאחר עקירת שן תוספת חשובה

דיון מתוך פורום  אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה

04/05/2016 | 19:44 | מאת: אורית

אני שבועיים אחרי עקירה והמקום רגיש במיוחד אחרי אוכל ואז מנקה ומצחצחת ואז מהניקוי יורד דם מדובר בלסת עליונה ושן טוחנת האם בעקבות שיורד טיפה דם ההחלמה איטית והאם באופן עקרוני לסת עליונה ותחתונה החלמה אחרת כי עברתי לפני שנה ויותר עקירה בלסת תחתונה וזה היה בהרבה יותר קל. ולא יכולה להמנע מלנקות את המקום כבר עברו שבועיים וגם עדיין נתפס שם אוכל שמשגע אותי אבל האם מצב כזה מאט ומפריע להחלמה וזה עושה מסובך יותר וגם נזקים?

אורית שלום, הבדלים בתחושות לאחר עקירה אינם נובעים מההבדל בלסתות אלא מסיבות אחרות (עקירה יותר טראומטית, איזור מודלק יותר וכו) דימום בעקבות הניקוי משמעו ניקוי טראומטי ובוודאי שבעקבותיו יש האטה בהחלמה ויתכן גם נזק לאיזור

05/05/2016 | 17:35 | מאת: אורית

אבל אין לי ברירה כי אחרי כל ארוחה ובעיקר המרכזיות זה משגע אוכל שנתקע שם וחייבת לנקות ולצחצח ובאמת שמשתדלת בשיא העדינות לצחצח ולנקות אבל עובדה שיורד דם כנראה המקום עדיין מאוד עדין שם מה יכולה לעשות יש פתרון אחר כי חייבת לנקות ודבר שני לאור זה שהמקום עדיין כזה רגיש לפי דעתך יוכחו להמשיך במדידותצבצד השני באותה לסת עליונה ובגלל שהמקום ככה רגיש והדימומים הקלים סבירות לא גדולה שלא יצליחו או אפילו לא יהיה מדוייקת במצב כזה כבר לא הצדידה הגדולה של כל החומר והלסתות זה כבר סיימנו.

מנהל פורום אסתטיקה דנטאלית ושיקום הפה